Geçtiğimiz gün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruda kaymakam adayı sınavı başvuru ve sınav tarihi takvimi yayımlanmıştı. ÖSYM'nin duyurusundan sonra ilk İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşmıştık. Bu duyuruun ardından 07 Eylül 2019 tarihi itibari ile ilgili ilan resmi gazete'de yayımlandı ve adayların bilgisine sunuldu. Önceki haberlerimizde sizlere Kaymakamlık sınavı için gereken şartları ve detayları aktarmıştık. Ancak nitelikler 2018 yılı verilerine aitti. Şimdi ise sizlerle 2019 yılı için ilgili detayları paylaşacağız.

KADRO SAYISI BELLİ OLDU!

İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfına 100 (yüz) kaymakam adayı alımı yapacak. Söz konusu kaymakam adayı sınavına başvuru yapacak adayların bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmekte.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Kaymakam adayı sınavına katılmak isteyen adaylar, 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nun 2 ve 2/A, 657 sayılı DMK’nın 48/A, 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 274/A ve Kaymakam Adayları Yönetmeliği’nin 5. maddelerinde yer alan şartlara haiz olmaları ve Askerlikle ilişiği bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmaları gerekmektedir. Ayrıca bunun dışında adaylardan aşağıdaki özel nitelikler aranacaktır.

Eğitim şartı:

Yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya;

Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmak.

Yaş şartı:

01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1984 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).

BAŞVURU TARİHLERİ:

ÖSYM tarafından başvuru tarihleri duyurulmuştu. Adaylar başvurularına 19 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlayacak ve en geç 25 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular her yıl olduğu gibi bu yılda ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Ayrıca bu tarihler içerisinde başvuru yapmamış olan adaylar için son şans olarak geç başvurular 09 Ekim 2019 tarihine kadar alınacaktır.

BAŞVURU ÜCRETİ:

Sınava girecek adaylar 19-26 Eylül 2019 tarihleri arasında, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 216,00 TL sınav ücreti yatıracaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU