Geçtiğimiz günlerde yayımlnmış olan ilana göre İtanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için farklı bölümlerden mezun olmuş Zabıta Memuru alımı yapacak. Buna göre başvuru şartlarını taşıyan erkek ve bayan adaylar başvur uyapabilecek. Başvuru süreci devam etmekte ve adaylar başvurularını gerçekleştirebilmektedirler.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesin 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olarak 500 zabıta memuru istihdam sağlamak üzere, Belediye Zabıta yönetmeliği hükümlerine göre Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu, Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak kaydı ile açıktan atama yolu ile memur alınacak.

Buna göre 11. Dereceli ve Lise Mezunu 375 Zabıta Memuru, 10. Dereceli ve Ön Lisans Mezunu 82 Zabıta Memuru ve 9. Dereceli Lisans Mezunu 43 Zabıta memuru olmak üzere toplamda 500 erkek veya bayan zabıta memur alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELEDİR?

Adayların başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen başvuru niteliklerini taşımak zorundadıırlar. Adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak olup, Genel Olarak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak ve Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır.

Özel Şartlar:

Adaylardan özel olarak ise, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu personeli seçme sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Erkeklerde 167 cm boyundan , bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşıdan büyük olmamak ve Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacaktır.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ:

Başvurusunu yapan adayla İBB ( İstanbul Büyükşehir Belediyesi ) tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda sınava çağıracaktır. Buna göre İBB adayların KPSS puan türlerine ve durmlarına göre bir değerlendirme yaparak kadro sayısının 5 katı kadar yani 2500 kişiyi sıralama yapacak ve en yüksek puanı almış olan 2500 kişi sınava çağırılacaktır. 

Sınava girmeyi hak kazanan adayların listesi 17 Ağustos 2018 tarihinde http://basvuru.ibb.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecektir.Adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir. Sonrasında ise 27 Ağustos 2018 tarihi ile 1 Ekim 2018 tarihleri arasında sınav yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 01 Ağustos 2018 tarihinde başlamışlardı ve başvurular henüz devam ediyor ancak en geç 15 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular, http://basvuru.ibb.gov.tr adresi üzerinde bulunan başvuru formunu eksiksiz doldurmak sureti ile ve istenen belgeler ile birlikte tabip gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine 9/8/2018 – 15/8/2018 tarihleri arasında (sadece iş günlerinde ve 09.00 – 17.00 saatleri arasında) şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

Adaylardan başvuru esnasında Nüfus Cizdanı aslı ve fotokopisi, Mezuniyet belgesi aslı ve fotokopisi, 2016 KPSS sonuç belgesi ve Biyometrik 2 adet fotoğraf ile başvuru yapılacaktır. Ayrıca ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvuru kılavuzun ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim