Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) sözleşmeli büro memuru alımı için yeni bir duyuru açıkladı.

Eğitim düzeyinde lise, ön lisans ve lisans mezunu olan adayların başvuru yapabildiği sözleşmeli personel alımı için başvurular geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Başvuruların tamamlanmasının ardından adaylar uygulama sınavı için duyuru açıklanmasını beklemekteydiler. Son açıklama bugün resmi internet sitesi üzerinde yer aldı.

TABAN PUAN BELLİ OLDU;

Türkiye geneli ağır ceza merkezlerinde başvuru yapılabilen başvurularda KPSS puan sıralamasında en yüksekten düşük puan sıralaması yapıldı. Lise mezunu adaylar P94, Ön lisans mezunu adaylar P93, Lisans mezunu adaylar için P3 puan türlerinden başvuru yapılabildi. Buna göre 25 personel alımı için puan sıralamasında ilk 125 aday belirlendi. KPSS puanı 84.0542 olan aday listede yer alabildi daha düşük puan olan adaylar ise umutlarını başka sınavlar için ertelemek durumunda kaldı. Hakimler ve Savcılar Kurulu uygulama sınavı için tarih belirtti. Buna göre 29 Haziran Cumartesi günü saat 09:00'da klavye uygulama sınavı gerçekleştirilecek.

UYGULAMA SINAVINDA 90 KELİME GEREKLİ OLACAK;

Uygulama sınavında adayların 3 dakika içerisinde yanlışsız 90 kelime yazmaları ile başarılı olacaklar. En fazla doğru puan alan aday üz tam puan almış olarak sayılacak ve sıralama hesaplanacak. Buna göre başarılı olan adaylar için sözlü sınav gerçekleştirilecek. Sözlü sınavdan en az 70 ve üzer puan alan adaylar değerlendirme sonucu başarılı sayılacaklar.

Başvuru sonuçları için tıklayın

Uygulama metinleri ve duyuru için: http://bit.ly/31NmsRX

Editör: TE Bilisim