Helal Akreditasyon Kurumu bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere geçtiğimiz hafalarda alım ilanı yayımlamıştı. Başvuruların 04 Ağustos 2020 tarihi ile başlamasının ardından artık sona geldik. Peki kimler başvuru yapabilecek? Başvuru yapmış olan adaylar için sonuçlar ne zaman açıklanacak? İlan hakkında tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

BAŞVURULARDA SON GÜNE GELDİK

Helal Akreditasyon Kurumu memur alımı başvuruları en geç 11 Ağustos 2020 tarihine kadar yapılacak.Adaylar Başvurularını Helal Akreditasyon Kurumunun “www.hak.gov.tr” internet adresinde yer alan başvuru dilekçesi ve başvuru formu doldurarak ve istenen belgeler ile Kurumun Merkez teşkilatı ANKARA adresine teslim etmeleri gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için son şans. Adaylar öncelikle 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Sonlarında ise beliritlen mezuniyet, KPSS ve YDS niteliklerini taşıyor olmaları gereklidir. Mezuniyet şartı şöyledir.

KPSS olarak adaylardan 2018 evya 2018 yılında yapılmış olan KPSS'den P1, P3 veya P34 puan türünden en az 80 ve üzeri puan almış olmak şartı aranacak. YDS olarak 2018 ve 2020 arasında yapılan YDS'den İngilizce, Fransızca veya Arapça dillerinin birinden en az C düzeyinde puana sahip olmak şartı aranır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Giriş sınavının tarihi, giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar ile sınava giriş yerleri Helal Akreditasyon Kurumu (www.hak.gov.tr) internet sayfasında giriş sınavından en az 30 gün önce ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

SONUÇLARDNA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Editör: TE Bilisim