Hazine Müsteşarlığı geçtiğimiz günlerde alım duyurusu yapmıştı. Yapılan duyuruya göre Hazine Müsteşarlığı bünyesine 4 kişilik pozisyon ile alım yapacak. Duyurunun 2017 Aralık ayında yapılması ile başvurular 25 Aralık 2017 tarihinde başlamıştı. Ancak başvurular artık sona ermektedir. Hala başvuru yapmamış veya başvuru işlemini tamamlamış olan adaylar için bir kez daha ilanın detaylarını aşağıda sizlerle paylaşacağız.

İLANIN DETAYLARI:

Hazine Müsteşarlığı yapacağı Giriş sınavı ile bünyesine 4 Stajyer Kontrolör alacak. Adayların bu sınava katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından ve Yabancı Dİl Sınavından puan almış olmaları şarttır. Adayların KPSS ve YDS puan sıralaması esas alınarak adaylara derecelendirme yapılarak Giriş sınavına puan sırasına göre ladro sayısının 20 katı kadar yani toplamda 80 kişi sınava çağırılacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Hazine Müsteşarlığı adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Üniversitelerin Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden dört yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim fakültelerinden mezun olmuş olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamaları gerekmektedir.

Ayrıca Giriş sınavı için adaylardan özel olarak, Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olmaları ve Yabancı Dil Sınavından İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden birinden en az C seviyesinde puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Hazine Müsteşarlığı memur alım başvuruları 25 Aralık 2017 tarihinde başlamıştı. Başvuruların devam etmesi ile birlikte artık sona ermektedir. Adaylar başvurularını en geç 10 Ocak 2018 tarihi saat 18:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını 

https://hkksinavbasvuru.hazine.gov.tr/ adresi veya Müsteşarlık internet sayfasında İnsan Kaynakları bölümünde yer alan “Stajyer Hazine Kontrolörü” sınav ilanında belirtilen link üzerinden yapılacaktır. Sınav başvurusu fotoğrafın yüklenmesi ve Başvuru Formunun doldurulması suretiyle tamamlanacaktır. Elden veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metni için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim