Geçtiğimiz aylarda duyurulan Toplum Yararına Program kapsamında ilanlar yaıymlanmaya başladı. Toplum Yararına Program (TYP) ilanları İŞKUR üzerinden yayımlanıyor ve geçici süreli olarak çalışma imkanı sunan kamu işlerinden oluşuyor. Kamu kurumlarında veya bağlı kuruluşlarında,geçici süreli olarak görev alma imkanını sunan bu işlerin süresi genellikle 6 ay oluyor ya da çalışılacak süreler standarttan farklıysa ilan detaylarında ek bilgi olarak çalışılacak süre belirtiliyor.

Toplum Yararına Program kapsamında gençlere de iş imkanları doğuyor

TYP ilanları tatil dönemlerinde geçici süreli çalışmak isteyen öğrencilere de olanak tanıyor. Yayımlanan typ ilanlarına başvurular için sigortalı olarak bir iş yerinde çalışmıyor olmak ya da emekli aylığı almıyor olmak şartları aranıyor. Bu şartları taşıyan kişiler öğrenci olsalar bile başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. TYP kapsamında toplamda 70 bin kişilik ilan yayımlanacak ve bu ilanların yaklaşık 40 bin kişilik kadar olanı yayımlanmış durumda. TYP (toplum yararına program) ilanlarına başvuru yapmak ve ilanları görüntülemek isteyen kişiler iskur.gov.tr adresini ziyaret ederek ilanlara ulaşaiblirler.

TYP ilanlarına ulaşmak ve başvuruları yapmak için bilgilendirmeler

TYP ilanları kapsamında gençler de başvuru yaparak haftada 3 gün çalışıp 2 bin 425 TL maaş imkanından yararlanabiliyorlar. İlgi gören TYP ilanlarına başvurular İŞKUR üzerinden alınıyor. İlanları görüntülemek isteyen ziyaretçilerimiz Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) web adresini ziyaret ederek açık iş ilanları menüsünden typ ilanlarına göz atabilirler. İlanlara TYP numaralarıyla da ulaşmak mümkündür. Başvuru yapmadan önce üye profilinizin bilgilerinin güncel olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Güncel bilgileri bulunmayan eksik, ya da hatalı bilgisi bulunan adayların başvuruları değerlendirme sürecine tabi tutulamamaktadır.

Editör: TE Bilisim