Kamu kurum ve kuruluşları bünyelerine memur alımı için ilan yayımladılar. Resmi Gazetede 28 Ekim 2020 tarihi ile yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya farklı kadrolarda ve niteliklerde olmak üzere 1049 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Alım yapılacak ünvanlar hangileridir? İşte tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Memur Alımı Yapılacak Unvanlar?

Yayımlanan ilanlara göre alımlar Maliye Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Üniversiteler tarafından yapılacak. Alım unvanları ise, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi, Profesör, Doçent, Uzman Yardımcısı ve Uzman Personel kadrolarında memur alımı yapılacak.

KPSS'li KPSS Siz Memur Alımı Yapılacak?

Kamuya memur alımları KPSS şartı ile ve KPSS olmaksızın yapılacak. Bu kapsamda Uzman Yardımcısı kadroları için adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Üniversitelere alımlar ise KPSS Siz Personel Alımı yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı:

Bakanlık yayımladığı ilan ile bünyesine farklı birimlerine memur alımı yapacak. Bu kapsamda Vergi Müfettiş Yardımcısı ve Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı alımı yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkez Teşkilatı İstanbul'da 500 kişilik kadro ile  Uzman Yardımcısı alacak. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığına ise 175 kişlik kadro ile Vergi Müfettiş Yardımcısı alacak.Bu kapsamda Bugün ilanlarına göre toplamda Bakanlığa 675 memur alımı yapılacak.

Kültür ve Truzim Bakanlığı:

Kültür Bakanlığı Atatürk, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde görevlendirmek üzere farklı şehirlerde olmak üzere 248 kişilik kadro ile sözeşmeli olarak 162 Arkeolog, 39 Müze Araştırmacısı ve 47 Restoratör alımı yapılacak. 

Anadolu Üniversitesi:

Üniversiteye 88 kişilik boş kadro ile öğretim görevlisi alımı yapılacak. Farklı birimlerde ve Fakültelere olmak üzere Doçent ve Profesör alımı yapılacak.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı: 1 iç denetçi, biri hukuk müşavirliğinden sorumlu olmak üzere 6 uzman alımı yapılacak.

İstanbul Gedik Üniversitesi: 17 kişilik kadro ile Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi alınacak.

İzmir Demokrasi Üniversitesi: Üniversite 7 farklı fakültesinde görevlendirmek üzere doçent, Doktor Öğretim Görevlisi alımı yapılacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi: Üniversiteye 4/B sözleşmeli olarak Lise ve Ön Lisans mezunları içerisinden 3 Teknisyen ve 2 Tekniker alımı yapılacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı: YÖK Uzman kadrosunda 2 memur alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda adaylardan KPSS şartı aranacak.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Söz konusu kamu ilanlarına memur personel alımları için adaylar bazı niteliklere sahip olmak zorundadır. Başvurular Kurumların İnternet adresleri üzerinden yapılacaktır. Söz konusu ilanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

KAMU VE ÖZEL MEMUR PERSONEL ALIMLARI BURADA

Editör: TE Bilisim