Merkezi Balıkesir ilinde bulunan Güney Marmara Kalkınma Ajansı Resmi Gazete yeni bir ilan açıkladı. Buna göre Balıkesir ile Çanakkale illerinde çalışmak üzere 3 uzman personel ile denetim faaliyetlerini sürdürmek üzere 1 iç denetçi alımı yapılacak.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Adayları başvurularını online olarak sinavbasvuru.sabayi.gov.tr adresi üzerinden 7 şubat 2020 tarihinden itibaren yapabileceklerdir. Son başvuru tarihi ise 21 Şubat 2020 tarihidir. Sözlü sınav tarihi 28 Şubat 2020 tarihidir. Buna göre Sınav Balıkesir Karesi ilçesinde yapılacaktır.

EĞİTİM ŞARTLARI;

Uzman personel kadrosundaki alımlarda Mühendislik, Harita Mühendisliği ile Şehir ve Bölge Planlayıcısı bölümlerinden Uluslararası ilişkiler, İktisat, İşletme, Siyaset Bilimleri ile Maliye Bölümlerinden başvuru yapılabilecek.

İç Denetçi alımlarında ise Hukuk, istatistik, sosyoloji, iktisat, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, matematik, işletme, kamu yönetimi, maliye, uluslararası ilişkiler, mimarlık, şehir ve bölge planlama bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.

DENETÇİ VE UZMAN PERSONEL GENEL ŞARTLARI;

Adaylardan istenilen genel başvuru şartları ise şu şekildedir;

  1. T.C. vatandaşı olmak.
  2. Kamu haklarından mahrum olmamak.
  3. Haklarında yapılacak güvenlik araştırmasından ve arşiv araştırmalarından olumlu almak.
  4. Görevini sürdürmeye engel herhangi bir akıl hastalığı, sağlıkla ilgili bir engel olmaması
  5. Erkek adayların askerlik ile ilişiği olmaması Son başvuru tarihi itibari ile en az 1 yıl tecilli olması ya da askerliğini tamamlamış olması gerekmektedir.
  6. Affa uğramış olsalar dahi zimmet, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarlar, ihtilas,
  7. irtikâp, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, rüşvet, Devlet sırlarını açığa vurma, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma suçlarından hüküm almamış olmaları gerekmektedir.

Uzman personel alımlarında adayların yukarıda belirtilen eğitim şartlarını taşımaları, YDS şartlarında son 5 yıl içerisinde en az 70 ve üzeri puan almış olmaları ya da bunlara eş değer uluslar arası geçerliliğe sahip diğer yabancı dil sınavlarından c düzeyinde puan almaları istenilmektedir. 2018 ile 2019 yılı kpss sınavlarından en az 80 ve üzeri puan almaları gerekmektedir. Denetçi alımlarında ise adayların yabancı dil şartlarında en az 60 ve üzeri puana sahip olmaları ile uluslar arası dil sınavlarından d düzeyinde puana sahip olmaları, kamu ya da 5 yıl çalışmış olmaları iç denetim sertifikasına sahip olmak gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Başvurular 7 şubat 2020 tarihinde başlayacak. Son başvruu tarihi ise 21 Şubat 2020 tarihinde 23:59'a kadar devam edecek. sinavbasvuru.sanayi.gov.tr adresiden online olarak başvurular tamamlanabilecek.

Editör: TE Bilisim