Gümrük ve Ticaret Bakanlığı memur alımı gerçekleştiriyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinin memur personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı niteliklerde ve pozisyonlarda memur alacak. Sizde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ailesine katılmak için ilanın devamındaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı memur alımı gerçekleştirecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 06 Haziran 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki memur personel ihtiyacını gidermek amaçlı farklı niteliklerde ve pozisyonlarda Açıktan Personel alacak. Alınacak personeller Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yapacağı Giriş sınavı ile alımlar gerçekleşecektir. Sınav açıktan sözlü olarak gerçekleştirilecektir.

Sözlü sınava, KPSS puanı sıralaması ile yapılacakolup Sınava kadro sayısının 3 katı kadar aday çağrılacaktır. Sözlü sınavdan düşük puanlardan aynı puanı alan adaylar tekrar sözlğ sınava tabii tutulacaktır. Sözlü sınavda başarılı oanların ad ve soyadları, sınav tarihleri ve yerleri en az on gün önceden Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi sitesinden duyurlacaktır. Yapılacak sınavdan en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacak olup daha sonra KPSS puanı ile ortalaması alınacak olup ortalaya göre bir puan belirlenecektir. 

Adayların, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48.inci maddesinde yer alan genel şartları taşıyan ve 2014 yılında ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3, KPSSP93 ve KPSSP94 puan türlerinden 70 ve üzeri puan almış olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilecek. 

Kadroya, 16 adet Mühendis, 15 adet Teknisyen, 10 adet Kimyager ve 1 adet Laborant olmak üzere toplamda 42 adet memur personel alacak. Mühendis ve Teknisyen kadrosuna alınacak adayların görev yerleri Ankarada olacak olup, Kimyagerler , İstanbul, Kocaeli, Ankara,Bursa, Mersin,İzmir de ve laborantlar ise Mersin de görev yapacaklardır. 

Başvuruda buluacak olan adaylar, 08 Haziran 2016 tarihi ile 17 Haziran 2016 tarihleri arasında Gerçekleştirilecektir. Başvurular, (www.gtb.gov.tr) Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi innternet sitesinde elektronik ortamda gerçekleşecektir.  Başvuruları onaylanana adaylar, 14 Temmuz 2016 tarihi ile 15 Temmuz 2016 tarihleri arasında sözlü sınava gireceklerdir. Özel şartlar ve diğer bilgiler hakkında daya ayrıntılı bilgi almak iteyen adaylar Buraya Tıklayarak ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim