Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 26 Ocak 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan memur ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde toplamda 76 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Alınacak adaylardan 2016 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır. Adaylar B grubu puan sırasına göre Lisans Mezunları KPSSP3, Önlisans Mezunları KPSSP93 ve Lisans Mezunları KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca kadro derecesine göre ve puan sırasına göre uygun olan adaylar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak olan Giriş Sınavı ile belirlenecektir. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ÖnLisans Mezunu 9 Satış Memuru, ÖnLisans Mezunu 19 Anbar Memuru, ÖnLisans Mezunu 15 Vezneadar, Önlisans Mezunu 10 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Lissn Mezunu 5 adet Mühendis, lisans Mezunu 1 Kimyager, Önlisans Mezunu 1 adet Tekniker ve Lise Mezunu 11 Şoför alımı yapacaktır. 

Alınacak adaylardan özel şartlar dışında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Lisans Mezunları için KPSSP3, Önlisans Mezunları İçin KPSSP93 ve Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca her kadro için aranan özel şartlar olmakta olup bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Başvuru şartlarını taşımayan adayların başvuruları ise geçersiz sayılacaktır. 

Başvuru şartlarını taşıyan ve başvuru onaylanan adaylar, 24 Nisan 2017 tarihi ile 28 Nisan 2017 tarihleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak olan Sözlü sınava katılacaktır. Adaylar başvuruda bulunabilmeleri için, 01 Şubat 2017 tarihi ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, kurumsal internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir.Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday tarafından gerekse Bakanlıkça herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Ayrıca Buraya Tıklayarak ilanın tam metnini inceleye bilir ve aranan özel şartlara bakabilirsiniz.