Gümrük ve Ticaret Bakanlığı her sene memur alımı yapmaya devam ediyor. Bundan önceki yıllarda söz konusu bakanlık az alım yapıyor olsa da son birkaç sene içerisinde alımlar daha da artmıştır. Alımlar genel olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile yapılan Merkezi Atama ile gerçekleştiriliyor olsa da söz konusu bakanlık her sene kendi bünyelerinde sözleşmeli ya da daimi olarak çalışmak üzere kurum sınavlarına tabii tutulmakta ve bu sınavlardan başarılı olan adaylar sözlü mülakatlara çağrılmaktadır. Buradan da başarılı olan adaylar Gümrük ve Ticaret Bakanlığında istihdam etmektedir. Yeni yayınlanan bildiri ile bakanlığın bin personel alımı yapacağı duyuruldu.

Alımlar Ne Zaman Yapılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı toplam bin personel alımı yapacağını duyurdu peki alınacak olan personellerde aranan şartlar nelerdir? alımlar ne zaman yapılacak?

Yayınlanan resmi bildiri incelendiğinde alımların 2017 yılı içerisinde yapılacağı öğrenilmektedir. Yani bin personel alımı 2016 yılı içerisinde değil önümüzde ki sene içerisinde yapılacak. Bu personellerden aranan şartlar ise 2016 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavında ki alınan puanlara göre belirlenecek. Şuan için hangi pozisyonlar içi kaç kişilik alım yapacağı konusunda detay belirtilmemiş bulunmakta olup kısa zamanda konu hakkında açıklama beklenmektedir.