Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ekim ayında bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak adına alım duyurusu yapmıştı. Duyuruya göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesine 425 kişilik boş kadro farklı pozisyonlarda alım gerçekleştirecek. Adaylar başvurularını yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Adayların KPSS puan durumuna göre Giriş Sınavı yapılacaktır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının başvuruları 25 Ekim 2017 tarihinde başlamıştı. Başvuruların Ekim ayında başlaması ile birlikte başvurular artık sona ermektedir. Binlerce aday başvurularını yaptı ve hala başvuru işlemini yapmamış olan adayların son şansı diyebiliriz. Buna göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesine, 425 kişilik kadro ile alım yapmakta ve bu kadrolar, 300 Muhafaza Memuru, 50 Memur, 25 Avukat ve 50 Tüketici Hakem Heyeti Raportörü alımı yapacaktır.

SINAV YAPILACAK!

Başvuru işlemini yapan adaylar başvuruların sonlanması ile beraber Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak olan Duyuruyu beklemeleri gerekmektedir. Duyuru bakanlığın resmi internet sayfasında yapılacaktır. Çıkan sonuca göre başvurusu onaylanan adaylar, 18 Aralık 2017 tarihi ile 08 Ocak 2017 tarihleri arasında Sözlü sınava katılacaklardır.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yukarıdaki kadrolara göre adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu personeli seçme sınavından KPSSP3 ( Lisans ) puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları ve bunlar dışında kadrosuna göre özel şartlar aranamktadır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı alım duyurusu 16 Ekim 2017 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmıştı. Duyuruya göre başvurular 25 Ekim 2017 tarihinde başladı ve adaylar başvuru şartlarını taşımaları ile birlikte başvurularını en geç 05 Kasım 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Bakanlığın internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Posta yolu ile veya değişik yollar ile yapılan hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini inceleyerek aranan özel şartlara ve diğer bilgilere ulaşabilirsiniz. İlanın Tam metni İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim