Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alımı yapacağını, Devlet Personel Başkanlığı sitesinde 16 Ekim 2017 tarihinde duyurmuştu! Buna göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak üzere 425 kişilik boş kadro ile bünyesine memur alımı yapacak. Adaylar başvurularına 25 Ekim 2017 tarihi itibari ile başlayabilirler. 

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 425 memur alımı başvuruları başladı. Adaylar buna göre başvurularını en geç 05 Kasım 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesi olan  (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Posta yolu ile veya değişik yollar ile yapılan hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından duyurusu yapılan 425 memur alımı ilanına başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilir. Adaylardan, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunu seviyesinde yapılan ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak şartları aranmaktadır.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILIYOR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesine toplamda 425 kişilik kadro ile alım yapmakta ve bu kadrolar, 300 Muhafaza Memuru, 50 Memur, 25 Avukat ve 50 Tüketici Hakem Heyeti Raportörü'dür.

GİRİŞ SINAVI YAPILACAK!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı başvurusunda bulunan adayların KPSS puan sıralasına bakılarak adaylara sınav yapılacaktır. Buna göre, kadro sayısının 3 katı kadar değerlendirmeye alınarak sınava çağırılacaktır. Değerlendirme adayların KPSS puan sıralasına göre en yüksek puandan başlanmak sureti ile en düşük puana kadar sıralama yapılacak. Başvurusunu yapmış olan adaylar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesinde yapılacak olan duyuruya göre, Sınava nerede girecekleri, saati ve diğer bilgiler yer alacaktır. Buna göre, Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar 18 Aralık 2017 ile 08 Ocak 2018 tarihleri arasında sözlü sınava katılacaklardır.

Adaylar ilanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirler. İlanın tam metni için aşağıdaki verdiğimiz bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim