Gümrük Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı yapmaktadır. Alımlar genel olarak kamuoyuna bildiri şeklinde duyurulmakta ve kimlerin başvurabileceği detaylı olarak belirtilmektedir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının hazırlamış olduğu bildiriye göre kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 23 memur alımı yapılacak. Söz konusu alınacak olan memurlar Gümrük Bakanlığı bünyesinde müfettiş yardımcısı pozisyonunda çalışacak. Gümrük Bakanlığı alımı ve alım sayılarını az olarak yapsada personellere verdikleri haklar oldukça cazip olduğu için genel olarak beklenenden daha fazla başvuru yapılmaktadır.

Kimler Başvurabilir

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 23 müfettiş yardımcısı memuru alımı yapacak. Peki bu ilana kimler başvurabilir? Yayımlanan bildiriye göre söz konusu ilana;

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki genel şartları taşımak.
Lisans mezunu olmak (Belirlenmiş fakülteler ve bölümler dahilinde)
35 yaşını doldurmamış olmak
Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP51 puan türünden 80 ve üzeri puan almış olmak
Sağlık durumu iyi olmak
Seyehat sorunu bulunmamak

Yukarı da belirtilmiş olan şartları yerine getirmiş adaylar başvuru yapabilir. Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeyen ya da 80'den düşük puan alan adaylar müfettiş yardımcılığı pozisyonuna başvuramayacağı gibi başvurular 21 Ekim 2016'da başlayıp 3 Kasım 2016 tarihinde sona erecek. Başvuru yapmak ve detayları öğrenmek isteyen adaylar aşağıda ki linkleri takip edebilir.

www.gtb.gov.tr
Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim