Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yayımlamış olduğu ilanlara göre memur alımı yapacağını belirtti. Yayımlanan ilanlara göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı kadro ve alanlarda toplamda 60 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. Duyurular Devlet Personel Başkanlığı tarafından farklı tarihlerde yapılmış olup, İlk ilan ile 20 kişi alınacağı ve ikinci ilan ile 40 kişi alınacağı belirtildi.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı farklı iki ilan ile farklı alanlarda 60 memur alımı yapacak. Buna göre GTB 40 kişilik boş kadro ile farklı alanlarda açıktan memur alacak. Diğer 20 kişilik ilan ile ise farklı alanlarda uzman yardımcısı alacak.

Açıktan Memur Kadroları:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 40 kişilik boş kadro ile, 3 Mühendis, 3 Tekniker, 2 teknisyen, 1 Diyetisyen, 14 Kimyager, 1 mütercim, 6 Ambar Memuru, 5 veznedar ve 3 Koruma ve Güvenlik görevlisi alacak.

Uzman yardımcısı Kadroları:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı memur alım ilanına başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2016 veya 2017 yıllarına ait sınavdan Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans meuznları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak ve Uzman yardımcılığı kadrosu için gerekli alanlardaki alım kadrolarına istinaden KPSS puan türlerinden puan almış olmak şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilirler. Her iki ilanında özel nitelikleri farklı olup bu özel niteliklere ilanların tam metnilerinden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı her iki ilan içinde farklı başvuru tarihleri belirlemiştir. Buna göre uzman Yardımcılığı kadrosu için başvurular, 12 mart 2018 tarihinde başlayacak ve en geç 23 mart 2018 tarihine kadar devam edecektir. Açıktan personel alım ilanına başvurular ise, 26 mart 2018 tarihi ile 06 Nisan 2018 tarihine kadar başvurular devam edecektir. Başvurular hakkında ve özel şartlar hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantılar sayesinde ulaşabilirsiniz.

Açıktan Personel Alım İlanı

Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Editör: TE Bilisim