Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için fakrlı pozisyonlarda toplamda bin 220 ( 1220 ) kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtmişti. GSB ( Gençlik ve Spor Bakanlığı ) bağlı olan Kredi ve Yurtlar Kurumu bin 220 personel alımı başvuruları nası yapılır ve başvuru şartları nelerdir?

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu alımını yapacağı boş kadroları için adaylardan bazı genel ve özel şartlar aramaktadır. Aranan şartlar doğrultusunda adayların mutlaka, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ( Hala askerlik görevini yapan adaylarda başvuru yapabilecek ancal yoklama kaçağı ve bakaya durumunda olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir ), Arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,  Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, 2016 Yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans ve lise düzeyinde puan almış olmak, Lise mezunları için KPSSP94 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak ve alımı yaplacak pozisyonlar için eğitim şartlarını taşıyor olmak şartları aranacaktır.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu toplamda bin 220 kişilik pozisyon ile alım yapacağını belirtti. Buna göre 756 Yurt Yönetim personeli ( 463 Kadın ve 293 Erkek ) ve 449 Sözleşmeli Personel (  Taşra teşkilatına 81 Şoför, 44 Psikolok, 162 Büro Personeli, 162 Diyetisyen alacak. Merkez teşkilatına ise, 10 Diyetisyen ve 5 Şoför ) alımı gerçekleştirecek.

KYK NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuru yapacak adaylar başvurularına başlayabilirler. KYK Başvuru Ekranı açıldı ve aşağıda KYK nasıl başvuru yapılır hakkında bilgi vereceğiz.

Kredi ve Yurtlar Kurumu personel alımı başvuruları 18 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecektir. Buna göre başvurular en geç son başvuru günü saat 23:59 a kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/e-Devlet-Sifresi adresi üzerinden E-Devlet şifresi ve Kümlik numarası ile giriş yaparak başvuru yapabilirler. 

İlgili İlan için daha detaylı bilgi almak için ve kadrolarına göre özel şartlara ulaşmak için KYK 1220 Memur Alımı Başlıyor! Alım Kadroları ve Özel Şartlar Neler? haberimizi inceleyiniz.

Editör: TE Bilisim