Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı için personel alımı yapacak. Geçtiğimiz aylarda çıkan haberlere ve açıklamalara göre GSB bünyesine 8 bin 121 memur alımı ve personel alımı yapacak. İlan hala yayımlanmadı ancak başvuruların başlaması an meselesi. Adaylar Türkiye geneli Gençlik Çalışanı Alımı ilanı bekliyor. Beklentiler arasında en çok gençlik çalışanı kadrosunda beklentiler var. Bu kapsamda adayların merak ettiklerini ve beklentilerinin karşılanması için İşin Olsa ekibi olarak bu haberde sizlere tüm detayları aktaracağız.

2021 YILI GEÇNLİK ÇALIŞANI ALIMI YAPILACAK MI?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı için personel alımı yapacağını Mayıs ayında duyurmuştu. GSB Bakanı ve Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalara göre başvurular 2021 yılı içerisinde alınacak. Bu yönde kadrolar belli olmaya başladı. Adaylar Gençlik Çalışanı alımı için beklentilerine karşılık olarak Müjdeli haber verebiliriz. Çünkü Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından resmi Gazetede yayımlanan karar ile 600 Gençlik Çalışanı Alımı yapılacak.

ADAYLARDAN ARANACAK GENEL ŞARTLAR?

Adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu yönde adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi şartlar aranacak.

KPSS, EĞİTİM VE YAŞ ŞARTLARI NE OLACAK?

KPSS için henüz herhangi bir detay verilmedi. Ancak adaylardan büyük ihtimalle 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim olarak ise yukarıdaki tabloda da göreceğiniz gibi Yükseköğretim Kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmuş olmak şartı aranacak.

Yaş şartı olarak ise adayların 35 yaşını doldurmamış olmak gereklidir.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

GSB Gençlik Çalışanı Alımı için ilanı toplamda 8 bin 121 kişilik kadro ile birlikte yayımlayacak. Alım duyurusu 2021 yılı Nisan ayı içerisinde yapılmıştı. Ancak henüz yayımlanmayan lan tüm hedefleri bayramdan sonraya bıraktı. Bayram tatilinden sonra ilanın yayımlanması bekleniyor.

GSB 8 Bin 121 Sözleşmeli Personel ve İşçi Alımı Başvuruları Başlıyor Mu?

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim