Gençlik ve Spor Bakanlığı 2020 Aralık ayı sonu itibari ile 2021 yılı 500 Memur Alımı yapılacağını bildirmişti. Bu kapsamda Yurt Yönetim Memuru Alım başvuruları 04 Ocak 2021 tarihi ile başlayıp 20 Ocak 2021 tarihi ile sona ermişti. Adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyorken sonuçlar erkenden açıklandı. Tahmini olarak 10 gün içerisinde açıklanması beklenen sonuçlar adaylara süpriz olarak Bugün açıklandı. Bu kapsamda adaylara sözlü sınav yapılacak ve sonucunda 500 Asil aday Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine istihdam edilecek. Alımlar GSB bağlı Yurt Müdürlüklerinde 63 Şehirde yapılacak.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

GSB 500 Yurt Yönetim Memuru alımı başvurularının 20 Ocak 2021 tarihi ile sona ermesi ile birlikte 23 Ocak 2021 tarihinde sonuçlar adaylra açıklandı. Bu yönde Bakanlık yaptığı açıklamada şu sözlere değindi:

Bakanlığımız taşra teşkilatı yurt müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere, 2020 yılı KPSS B grubu KPSSP3 puanı esas alınarak cinsiyete göre her bir pozisyon için 04 – 20 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılan “Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli Alımı” başvurularına ilişkin sonuçlar sonuc.gsb.gov.tr internet adresinde ilan edilmiştir. Sınava başvuru yapan adaylar başvuru sonuçlarını (sözlü sınava girmeye hak kazanıp/kazanamadıklarını) sonuc.gsb.gov.tr adresinden öğrenebileceklerdir.

Sözlü sınav yeri ve tarihlerine ilişkin duyuru, Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü internet sayfasında ayrıca yayımlanacaktır.

İlgililere ilanen duyurulur.

BAŞVURU SONUÇLARI BURADA

SINAV KONULARI NEDİR?

1. Sınav sözlü olarak Ankara’da yapılacaktır.

2. Sözlü sınavda adaylar; sınav komisyonu üyelerinin her biri tarafından;

  • a) Görevin gerektirdiği mesleki alan bilgisi (Genel mevzuat ile Bakanlığımız mevzuatı vb.), (50 puan)
  • b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (10 puan)
  • c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, (10 puan)
  • d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10 puan)
  • e) Genel kültürü ve genel yeteneği, (10 puan)
  • f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (10 puan) konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Komisyon üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir.

3. Adaylar; “Sınav Giriş Belgesi’ni basvuru.gsb.gov.tr adresinden alacaklardır.

4. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların sözlü sınava katılacakları sınav tarihi sınav giriş belgelerinde yer alacaktır.

5. Adaylar sözlü sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

6. Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir. Ancak mücbir sebeple sözlü sınava katılamayacak olunması halinde belirlenen sınav tarihleri içerisinde olmak kaydıyla adaylar için sözlü sınav tarihinde değişiklik yapılabilecektir.

7. Bakanlık sözlü sınav yeri ve tarihleriyle ilgili değişiklik yapma hakkına sahiptir.

8. Sözlü sınav esnasında tutulacak tutanaklar dışında sesli veya görüntülü herhangi bir kayıt yapılmayacaktır.