Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere taşra teşkilatlarında bulunan Yurt Müdürlüklerinde görevlendirmek üzere 500 Yurt Yönetim memuru alımı yapacak. Başvuru şartlarına bakıldığında KPSS puanı ve Yaş şartlarında değişilikler görüyoruz. Geçtiğimiz yıllara göre puan düşürlüp yaş şartı arttırılmış. İşte detaylar.

Kadın Erkek Yurt Yönetim Memuru Alınacak!

GSB Yurt Müdürlüklerinde görevlendirmek üzere Türkiye Geneli 63 farklı şehirde bulunan yurtlara 500 Yurt Yönetim Memuru Alımı yapacak. Kadın adaylardan 270 kişi ve Erkek adaylardan 230 kişi alınacak.

Şehre Göre kadro dağılımı ve başvuru kılavuzu için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: GSB KYK Türkiye Geneli 500 Yurt Yönetim Memuru Alımı Yapacak! Başvuru Kılavuzu

Genel Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. buna göre,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 
  • Tam zamanlı çalışmasına engeli durumu olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kuruumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

KPSS Puanı Düşürüldü!

Gençlik ve Spor Bakanlığı alımını yapacağı memur adayları için KPSS şartı talep ediyor. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda 70 KPSS puanı şartı aranmaktaydı. Ancak 2020 yılı Memur Alımı için adaylardan 2020 KPSS'den P3 puan türünden en az 60 Puan almış olmak şartı yer alıyor.

Yaş Şartı Esnetildi!

Yayımlanan ilana göre adayların yaş niteliğinde yaşın 65 e çıktığını görüyoruz. Bu kapsamda adaylardan Başvuru tarihih son günü itibari ile yani 20 ocak 2021 itibari ile 65 yaşından büyük olmamak şartı aranacak.

Eğitim Şartı Nedir?

Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yurtiçindeki veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki programlarının birinden mezun olmak.

Başvurular 04 Ocak 2021 Başlıyor!

Edinilen bilgiye göre Yurt Memuru Alımı için başvuru süreci 04 Ocak 2021 tarihi ile başlayıp en geç 20 ocak 2021 tarihine kadar alınacaktır. Adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda basvuru.gsb.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Yeni gelişmelerden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz