Göç İdaresi Genel Müdürlüğü personel alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesine istihdam sağlamak amaçlı Büro Personeli pozisyonunda alım yapacağını belirtti. Söz konusu Büro personeli Alımı ilanı Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olup, adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuruları kabul edilecektir. Söz konusu alım Önlisans mezunları ve Lisans mezunları için geçerli olup adayların bu yönde KPSS'den puan almış olmaları zorunludur. Ayrıca adayların KPSS puan durumları esas alınarak kadro sayısının 4 katı kadar Sözlü sınava çağırılacaktır.

318 BÜRO PERSONELİ ALIMI:

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 318 kişilik kadro ile Büro Personeli alacağını belirtti. Alımlar Merkez ve taşra teşkilatına yapılacak. Merkez Teşkilatına, Önlisans mezunu 19 Büro Personeli ve Lisans mezunu 60 Büro Personeli alınacak. Taşra Teşkilatına ise 70 Önlisans ve 169 Lisans mezunu Büro personeli alınacak.

Buna göre Lisans mezunlarından Fakültelerin 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak ve Önlisans mezunlarından ilgili alanlarda 2 yıllık bölümlerinden mezun olmuş olmaları şarttır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Büro Personeli alım ilanına başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuruda bulunabilirler. Buna göre adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurarı kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak, 01 ocak 2018 tarihi itinari ile henğz 35 yaşını doldurmamış olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumu esas alınmak sureti ile kadro sayısının 4 katı kadar aday değerlendirmeye alınacka ve sözlü sınav yapılacaktır. Başvurularını yapmış olan adaylar için sınava katılmaya hak kazananların listesi 20 Nisan 2018 tarihinde www.goc.govçtr adresinden ilan edilecektir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü alım yapacağı Büro Personeli kadrosu için adayların başvurularını 09 Nisan 2018 tarihi saat 10:00 ile 17 Nisan 2018 tarihi saat 18:00 saati ne kadar alcaktır. Buna göre başvurular İçişleri Bakanlığı (www.icisleri.gov.tr) internet sitesinde yer alan; “Göç İdaresi 2018 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel-Lisans (4 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu” ya da “Göç İdaresi 2018 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel-Önlisans (2 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formundan KPSS puan türünü seçerek elektronik ortamda başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular E-Devlet şifresi ile yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim