Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesine memur personel alımı için geçtiğimiz gün ilan yayımlamıştı. Söz konusu ilana göre Sözlü olarak yapılacak Giriş sınavı ile Mütercim alımı yapılacak. Adayların ilgili sözlü sınava katılabilmeleri için belirtilen YDS ve KPSS niteliğini yerine getiriyor olmaları gereklidir. Ayrıca daylara en az 4bin TL maaş verilecek olup detayları sizlerle paylaşıyoruz.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Merkez teşkilatında buluna istihdam etmek üzere 5 mütercim alımı yapacak. Alımlar ingilizce dilinde Giriş sınavı yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

657 sayılı devlet memurları kanun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi genel nitelikler aranacak.

  • Özel olarak ise adayarın 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • Yabancı Dİl olarak son beş yıl içerisinde yapılan İngilizce dilinden YDS girmiş ve A düzeyinde puan sahibi olmak,
  • Yükseköğretim Kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren İngiliz, Amerikan Dili/Dil Bilimi Eğitimi/Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık veya Çeviribilim Bölümlerinden veya Eğitim Fakültelerinin İngilizce Bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Göç İdaresi personel alımı için başvuru ekranını aktif etti. Adaylar başvurularına Bugün 24 Şubat 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 28 Şubat 2020 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular (www.goc.gov.tr) İnternet adresinde bulunan veya aşağıdaki iş talep formunu doldurarak Genel Müdürlüğün (Çamlıca Mahallesi 122. Sokak No:4 Yenimahalle/ANKARA) adresine elden veya posta yoluyla son başvuru tarihi mesai bitimine kadar teslim edilmesi veya ulaştırılması şarttır.

EN AZ 4000 TL MAAŞ:

Göç İdaresi genel müdürlüğü tecrübe yılına göre adaylara en az 4 bin tl maaş vereceğini bildirdi. Bu yönde işte mezuniyete göre maaş bilgisi.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLA

Editör: TE Bilisim