Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım yapacağını açıkladı. Bu yönde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesine farklı kadrolarda alım yapacak ve adaylardan bazı nitelikler aranacaktır. Adaylar başvurularını bu nitelikler doğrultusunda gerçekleştirebilecekler. Buna göre Tarım Bakanlığı na başvuru yapan adaylar bu kadrolara yerleşebilmek için yapılacak Giriş sınavına katılacaklardır. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan gerçekleşecek olup adayların sınava katılabilmelerini Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumu belirleyecektir.

ALIM KADROLARI NEDİR?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teştiş Başkanlığında görevlendirmek üzere genel idare hizmetleri sınıfındaki boş 7. Dereceli kadrosuna 5 kişilik kadro ile Müfettiş Yardımcısı alacak. Adayların aşağıdaki öğrenim koşullarına göre Lisans fakültelerimnden mezun olmaları gereklidir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 1 Ziraat Fakültesi mezunu, 2 Veteriner fakültesi mezunu ve 2 kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, ekonometri, maliye, işletme, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri programları fakültelerinden mezun yada bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtiçi veya yurtdışı yükseköğretim fakültelerinden mezun olmş olan adaylar alınacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı memur alım ilanına başvuru şartlarını taşıyan her aday başvuru yapabilir. Adaylardan,

- 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 2018 yılı Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmaları, Başvuru tarihi itibari ile Yabancı Dİl Sınavından ingilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden en az 70 puan almış olmak,

- Erkek adaylar için askerliiğini yapmış veya askerlik ile ilgsi bulunmamak, Sağlık yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak ve görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, 

- 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından A Grubu puan durumuna göre KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmak şartlarını taşımaları gerekmektedir.

Ayrıca mobil uygulamalarımızı indirerek sürekli olarak memur personel alım ilanlarından haberdar olabilirsiniz. Sürekli olarak kamuya alınacak memur ilanlarını takip ediyor ve sürekli olarak size bildiriyoruz.

GİRİŞ SINAVI:

Yapılacak olan giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşadan gerçekleşecek. Buna göre başvurusunu yapmış ve başvurusu onaylanmış olan adaylar Yazılı sınava 31 Ocak 2018 tarihinde Saat 10:00 da Ankarada katılacaklardır. Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar ise, 05, 06, 07 Mart 2018 tarihlerinde sözlü sınava çağırılacaktır. Yazılı sınava katılmaya hak kazananların listesi ve diğer duyurular Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı resmi sitesi olan (www.tarim.gov.tr) adresinde ilan edilecektir.

BAŞVURU İÇİN İZLENECEK YOL:

İlana başvuru yapacaklar başvurularına 10 Ocak 2018 tarihinde saat 09:00 itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 19 Ocak 2018 saat 18:00 a kadar yapılması şarttır. Başvurular,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına (Fatih Caddesi No: 6 Keçiören/ANKARA) şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır.

Başvuru esnasında adaylar yanlarından, Nüfuz cüzdanı fotokopisi, Diploma, KPSS sonuç belgesi, Yabancı Dil Sınavı SOnuç Belgesi, 6 adet vesikalık fotoğraf, Sınav kılavuzunda yayımlanan imzalı başvuru formunu getirmeleri istenecektir. Adaylar ilanın tam metnini inceleyerek daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirler. İlanın tam metni için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim