Gelir İdaresi Başkanlığı memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı 50 kişilik kadro ile Avukat alımı yapacak. Alımlar 18 farklı şehir için başladı. Bu yönde Başkanlık taşra teşkilatına 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrasına göre Sözleşmeli olarak personel alımı yapılacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Gelir İdaresi Başkanlığı 50 kişilik kadro ile Avukat alımı yapılacak. İlan Kasım ayınını başında yayımlaması ile birlikte 24 Kasım 2020 tarihi ile başvurular başladı. Adaylar başvurularını en geç 04 Aralık 2020 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir.

Başvurular İnternet ortamında sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Alımlar 18 farklı ilde yapılacak olup her aday sadece 5 il için tercih hakkı bulunmaktadır.

ALIM YAPILACAK İLLER:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
  • 01.01.2020 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1985 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.),
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren bir hukuk fakültesini bitirmiş olmak,
  • Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak,
  • ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan (B) Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS Lisans) katılmış ve KPSS-P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim