Gençlik ve Spor Bakanlığı geçtiğimiz yıl 2016 yılının son gününde yaptığı duyurusuna göre bünyesinde bulunan memur ihtiyacını karşılamak için sınav duyurusu yayaımladı. Yapılan duyuruya göre Gençlik ve Spor Bakanlığı toplamda 10 kişilik boş kadro ile Avukat alacak ve başvurular 13 Şubat 2017 tarihi ile başladı. başvuru yapacak adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olması gerekmektedir. Başvuru şartları ve son başvuru tarihi şöyledir;

Gençlik ve Spor Bakanlığı alacağı memur adaylarından, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, hukuk fakültesinden mezun olmuş olmaları, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu puan sırasına göre KPSSP3 puan türünden lisans mezunları en az 70 puan almış olmak, son başvuru tarihi itibari ile avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Başvurusu onaylanan adayların KPSS puan sırası geçerli sayılacak olup en yüksekten başlanacak olup en düşüne kadar sıralanacaktır. Sıralamada geçerli puanı alan adaylar sınava çağırılacaktır. 

Gençlik ve Spor Bakanlığının sınav duyurusuna başvuruda bulunacak olan adaylar, 13 Şubat 2017 tarihi ile 24 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular, mesai bitimine kadar (saat 18:00) yapılabilecektir. Sınava katılmak isteyenler, Bakanlığımız www.gsb.gov.tr internet adresi üzerinden, “Avukatlık Giriş Sınavı Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bir şekilde detaylı özgeçmiş bilgilerini de yazıp doldurmak, vesikalık fotoğrafını, mezuniyet belgesini (varsa denklik belgesi) ve avukatlık ruhsatnamesini tarayıp eklemek suretiyle başvurularını elektronik ortamda yapacaktır. İlanda belirtilen şartlara uygun olmayan veya elektronik ortamda yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim