Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü aralıklarla kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Alımlar merkezi atama ya da açıktan atama yöntemi ile yapılmakta olup ilgili kurumun yakın zamanda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile tercih kılavuzu ilan edilmesi bekleniyordu ve konu hakkında sonunda duyuru yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama da Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünün toplam 60 kişilik mülakatsız memur alımıyapılacağı öğrenildi. Peki Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü hangi pozisyonlar için alım yapacak ve başvurular nasıl yapılacak.

HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS 2017/9 tercih kılavuzu yayımlandı. Buna göre toplam 60 memur alımı yapılacağı öğrenildi. Peki hangi pozisyonlara alımlar yapılacak?

Tekniker (Önlisans) - 26 Kişi
Mühendis (Lisans) - 34 Kişi

Yukarıda verilmiş olan pozisyonlar için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 60 memur alımı yapıyor. Adayların ilgili pozisyonlara girebilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması ve puanlarının hesaplanması gerekmektedir. Peki hangi illere alımlar yapılacak.

Ayrıca mobil uygulamalarımızı indirerek sürekli olarak memur personel alım ilanlarından haberdar olabilirsiniz. Sürekli olarak kamuya alınacak memur ilanlarını takip ediyor ve sürekli olarak size bildiriyoruz.

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER NELERDİR?

Mühendis Kadrosu
Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Bayburt, Bilecik, Burdur, Çankırı, Denizli, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, İzmir, İstanbul, Karaman, Kastamonu, Kars, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Mardin, Sinop, Siirt, Trabzon, Zonguldak ve Uşak illerine mühendis personeli alımları yapılacak.

Tekniker Kadrosu
Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Kastamonu, Konya, Malatya, Mersin, Sakarya, Sivas ve Trabzon illerine tekniker personeli alınacaktır.

BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR?

KPSS 2017/6 ataması ile toplam 60 kişilik memur alımı yapılacak. Peki başvuru tarihleri nedir? Buna göre KPSS 2017/9 atamalarında başvurular 18 Aralık 2017 tarihi saat: 10.00 itibari ile başlayacak ve 21 Aralık 2017 saat: 23.59 itibari ile sona erecektir.Adayların bu saatler arasında kesinlikle müracaatlarını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile gerçekleştirmesi gerekmektedir. Peki başvurular nasıl yapılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü KPSS 2017/9 atamaları ile toplam 60 kişilik memur alımı yapılacaktır. Peki başvurular nasıl yapılacak? Buna göre adayların;

https://ais.osym.gov.tr/

Öncelikle yukarıdaki linke giriş yapması KPSS 2017/9 sekmesine tıklayarak T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ise sisteme giriş yaparak tercihlerini tamamlaması gerekmektedir. Adaylar istediği iller için başvurularını yaparak formunu önizle, kaydet yapması ve son olarak 15 TL'lik onay ücretini ödemesi gerekmektedir. 15 TL'lik onay ücretini ÖSYM'nin resmi internet sitesinden kredi kartı ile ya da bankaların online işlemleri, atm'leri aracılığı ile başvuruların tamamlanması gerekmektedir. Toplam 60 memur alımı yapılacak olup son başvuru tarihi 21 Aralık 2017'dir.