Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) geçtiğimiz aylar itibariyle ilana çıkmış ve bünyesine 3200 spor uzmanı ve antrenör alımı yapacağını duyurmuştu. İlgili tarihler arasında adayların başvuruları ve değerlendirme süreçleri gerçekleştirildi. Adaylar tarafından heyecanlı bekleyiş içine girildi ve sözlü mülakatlar uygulandı. Sözlü mülakat sonuçları da nihayet açıklandı ve meraklı bekleyiş son buldu. Binlrce kişi tarafınan başvuru yapılan spor uzmanı ve antrenör alımına ilişkin GSB tarafından sonuçların açıklandığı duyurusu yapıldı. Yapılan duyuru sonrasında adaylar sözlü sınav sonuçlarına erişim sağlayabilecekler. Konuya ilişkin olarak yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

İSTENİLECEK BELGELER

Asıl Olarak Sözlü Sınavı Kazanan Tüm Adaylardan İstenen Belgeler

1)   Başvuru Formu (Ek-1),

2)   Kimlik fotokopisi,

3)   Güvenlik Soruşturması Formu (2 Nüsha, Daktilo ya da bilgisayar ile doldurulacak) (Ek-2),

4)   2016 KPSS Sonuç Belgesi (ÖSYM sisteminden alınmış evrak doğrulama kodlu)

5)   Yükseköğrenim diploması veya öğrenimini yurt dışında tamamlamış olanlar için denklik belgesi, (Aslını müracaatı esnasında beyan etmek kaydıyla sureti veya noter onaylı sureti)

6)   Sağlık raporu

7)   Altı adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş)

8)   Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliğine veya ilgili federasyon disiplin talimatına göre bir defada altı aydan fazla, değişik suçlardan toplam bir yıldan fazla veya doping suçu nedeniyle ceza almadığına dair belge,

9)   Erkek adaylar için askerlik durum belgesi  (e-Devlet Sisteminden alınmış)

10)   Varsa Yüksek Lisans veya Doktora Belgesi

11)    Hizmet tanımlarında öngörülen nitelikleri belirleyen aşağıdaki belgeler

  • Antrenör pozisyonunu kazanan adaylardan

-  Başvuru yapmış olduğu pozisyon ile ilgili en az 2. kademe antrenörlük belgesi,

  • Spor Psikoloğu-Spor Fizyoterapisti-Spor Beslenmecisi Pozisyonlarını kazanan adaylardan

-  Yurt içi veya yurt dışında yüksek lisans, kurs ve araştırma çalışması vb. belgeler.

  • Spor Masörü Pozisyonunu kazanan adaylardan

-   Spor Masörlüğü Belgesi,

-    Faal olarak 1 yıl spor masörlüğü yaptığına dair belge.

Bu ilan tebliğ niteliğinde olup kişilere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sonuçları öğrenmek

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 03-12 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen sözlü sınav sonuçlarına erişmek isteyen adaylar http://giris.gsb.gov.tr adresi üzerinden kimlik bilgileri ile sonuçlara erişim sağlayabilirler. Sözlü sınavları asil olarak kazanan adayların 27 Kasım ve 10 Aralık 2018 tarihleri arasında adaylardan istenen belgelerle birlikte müracaatlarını yapmaları gerekmektedir. Müracaat işlemlerini gerçekleştirmeyen adayların yerleştirme işlemleri sağlanamayacaktır. Bu süreçte GSB tarafından yayımlanan duyuruya sözlü sınava katılan adayların mutlaka göz atmaları gerekmektedir. Başvuruda istenen belgeleri adaylar Spor Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına (Örnek Mah. Oruç Reis Cad. No:13 Kat:9 Altındağ/ANKARA) şahsen elden teslim etmek durumundadırlar. Online başvuru belgesi gönderimi sağlanmamaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı sözlü sonuçları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve duyurunun tamamına göz atmak için buraya tıklayınız.

Editör: TE Bilisim