Memur olmak isteyen adaylara müjde. A grubu memur kadrolarına alımlar devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alım ilanı Devlet Personel Başkanlığı sitesinde yayımlandı. Uzman ve uzman yardımcı olmak isteyen adayların merakla beklediği alımlara başvurular Gençlik ve Spor bakanlığı sitesinden ve e-devlet sitesi üzerinden yapılabilecek. Söz konusu uzman yardımcısı alımına ilişkin tüm detayları işin olsa ekibi olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan 30 Gençlik ve Spor uzman yardımcılığı ilanına başvuru yapmak  için  adayların KPSS P3 puan türünden 70 almaları isteniliyor. Adayların 1. Bölüme başvurabilmeleri için Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olmaları gerekli olacak. 1. Bölüm için ayrılan kontenjan sayısı ise 10 olarak açıklandı. 2. Bölüme Psikoloji, Sosyoloji, mezunları başvuru yapabilecek. Sosyoloji mezunları için 10 kişi, Psikoloji mezunlarına ayrılan kontenjan sayısı ise 10 olarak açıklandı. Başvuru şartlarında ayrıca adayların 657 sayılı kanunun 48. Maddesinin A bendinde belirtilen genel şartları taşımaları ve 2018 Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekli olacak.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI YAZILI SINAVI NE ZAMAN?

Başvurular 5 Şubat 2018 tarihinde başlayacak 16 Şubat 2018 tarihinde saat 18:00’de son bulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığına Uzman Yardımcısı sınavına katılmak isteyenler başvuru formunu doldurmaları ve elektronik ortamda e devlet üzerinden ya da gençlik spor bakanlığı resmi internet sitesinden başvuru yapabilirler. Başvurusu kabul edilenler 27 Şubat tarihinde açıklanacak. Yazılı sınav ise 25 Mart 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Yazılı sınavdan başarılı olanlar ayrıca mülakat sınavına tabi tutulacak. Yazılı sınavda genel kültür ve genel yetenek soruları ile mesleki alan sorularını cevaplandıracaklar.

Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı sınav ilan metni için tıklayın

Editör: TE Bilisim