Gençlik ve Spor Bakanlığı Memur Alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda olmak üzere 25 kişilik boş kadro ile Memur alımı yapılacak. Alımlar Gençlik ve Spor Bakanlığının yapacağı Gençlik ve Spor uzman Yardımcılığı giriş sınavı ile yapılacak. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcısı alımı için başvuru süreci başladı. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı KPSS 60 Puanı İle Memur Alımı yapacak.

Adaylar bazı nitelikler doğrultusunda alım yapacak olup detayları sizlerle haberimizde paylaşacağız.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Memur Alımı için başvurular Bugün ( 08 Şubat 2021 ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 15 Şubat 2021 tarihine kadar gerçekleştirecekler. Bu kapsamda başvurular sadece basvuru.gsb.gov.tr adresi üzerinden “Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu” nu doldurarak elektronik ortamda yapacaklardır.

HANGİ ALANLARDA MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Memur Alımı için 3 farklı Grupta başvuru alacak. Bu yönde,

  • Hukuk Fakültesi Mezunu 5,
  • Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunu 10,
  • Beden eğitimi ve spor öğretimi veren Fakülte ve Yüksekokul programlarından Mezun 10,

olmak üzere 25 Uzman yardımcısı alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bunun dışında adaylardan, Yarışma sınavının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, Üniversitelerin yukarıdaki alanlarından mezun olmuş olmak ve aşağıdaki KPSS alanlarından 2019 veya 2020 yıllarında yapılan Sınavdan en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

İSTENEN BELGELER NEDİR?

1- Biyometrik fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayabilecek nitelikte olmalıdır),

2- Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya doğrulama kodu bulunan mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınmış denklik belgesi),

3- KPSS sonuç belgesinin doğrulama kodlu sureti

4- Yazılı özgeçmiş,

5- Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir hali olmadığına, adli sicil kaydı bulunmadığına, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair adayın yazılı beyanı. (Yazılı beyana ilişkin hususlar dilekçe şeklinde yazılarak adaylar tarafından imzalanacak ve sisteme yüklenecektir.)

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU