Gelir İdaresi Başkanlığı 28 Kasım 2016 tarihli duyurusuna göre bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak için 65 kişi alacağının duyurusu yapmıştı. Gelir İdaresi Başkanlığı bu duyuruyu Devlet Personel Başkanlığı ile yaptı. Yapılan duyuruda Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesine 65 adet Avukat alımı yapacak. Alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavına göre ve yapılacak olan Giriş sınavı ile belirlenecek. Giriş sınavının yazılı bölümü 14 Ocak 2017 tarihinde Cumartesi günü saat 10:00 da Ankara'da yapılacak. Giriş sınavına girmeye hak kazanan adayların listesi sınavın yapılacağı tarihten en az 10 gün önce Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinde yayınlanacak. Başvurular 12 Aralık 2016 tarihinde başlamıştı. Başvurusunu yapmamış olan adaylar ve başvuruda bulunacak olan adaylar en geç 21 Aralık 2016 Çarşamba günü saat 16:30 a kadar yapmaları gerekmektedir. 

Sınava katılacak olan adaylar, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, en az dört yıllık eğitim veren lisans eğitimi veya hukuk fakültesinden mezun olmak, 2017 yılının Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, başvuru süresinin son günü itibari ile avukatlık ruhsatnamesi süresi geçmemiş olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek olan herhangi bir sağlık durumuna sahip olmayan adaylar, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranmaktadır. Bu şartlara taşıyan adaylar Gelir İdaresi Başkanlığı Memur Personnel alımı ilanına başvuruda bulunabilirler.

Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar en geç 21 Aralık 2016 tarihine kadar saat 17:30 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular elektronik ortamda http://sinav.gib.gov.tr  adresindeki başvuru formunu doldurması şartı ile yapılacaktır. Bununla birlikte adaylar mesai saatleri içinde ‘‘Gelir İdaresi Başkanlığı Eğitim Merkezi 25 Mart Mahallesi İstiklal Caddesi No:7 Yenimahalle/ANKARA” adresine gelerek şahsen sınav başvurusunda da bulunabileceklerdir. İlanın Tam Metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim