Devlet Personel Başkanlığı son dakika olarak yayımladığı ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda 2 farklı ilan yayımladı. Buna göre Gelir İdaresi Başkanlığı topladma 435 kişilik boş kadro ile memur personel alacak ve adaylara bu yönde Giriş Sınavı yapılacaktır. Adayların ilgili giriş sınavına katılabilmeleri için aranan şartları taşımaları gerekmektedir. İşte detaylar.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesine alım yapmak için 2 ilan yayımladı. Yayımlanan ilk ilana göre 400 Devlet gelir Uzman yarcımsı ve ikinci ilana göre ise 35 Avukat alımı yapılacak.

Gelir Uzman Yardımcısı: Gelir İdaresi Başkanlığı Ankara ili için alım yapacak olup, KPSSP48 puan türünden 300, KPSSP3 puan türünden 50 ve KPSSP12 Puan türünden 50 kişi olmak üzere toplamda 400 kişi alacak.

Avukat: İlgili yayımlanan ilana göre 35 kişilik avukat kadrosuna farklı bölgelerden alım yapılacak. Buna göre, Ankara 7 , Antalya 1, Büyük Mükllefler İstanbul 1, İstanbul 22, Hatay 1, Kocaeli 1, Mersin 1 Şanlıurfa 1 olmak üzere toplamda 35 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan bazı genel ve bazı özel şartlar aranmaktadır.657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, En Az dört yıllık lisans eğitimi veren ilgili bölümlerden mezun olmyş olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranmaktadır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Uzman Yardımcısı:

2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sımavından iligli KPSS puan türlerine göre en az 70 pua amış olmak ve aşağıdaki tabloda belirtilen bölümlerdne mezun olmuş olmak.

Avukat:

Avukar pozisyonuna başvuru yapaca kadaylarda, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya ilgili olmamak ve En az dört yıllık lisans eğitimi veren bir hukuk fakültesini bitirmiş olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Avukat Kadrosu için Başvurular, 19 Haziran 2018 Salı günü başlayıp 28 Haziran 2018 PerĢembe günü saat 17.30’da sona erecektir. Uzman yardımcısı kadrosu için ise, Başvurular 10 Temmuz 2018 Salı günü başlayıp, 19 Temmuz 2018 PerĢembe günü saat 17.30'da sona erecektir.

İlana başvurular, http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi” ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır.

Ayrıca ilanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantıları inceleyerek ilanların tam metinlerine ulaşabilirsiniz.

Avukat Kadrosu

Uzman Yardımcısı

Editör: TE Bilisim