Geçtiğimiz günlerde Devlet Persone lBaşkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için 1000 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtmişti. İlgili duyuru 18 Haziran 2018 tarihinde yayımlanmıştı. Ancak başvuruların 03 Temmuz 2018 tarihinde başlanması belirtilmişti. Buna göre adaylar başvurularına bugün ( 03 Temmuz 2018 ) itibari ile başlayabilirler.

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesine 1000 kişilik boş kadro ile 23 farklı şehirde bin memur alacak. İlgili memur kadrosu ile Gelir Uzman yardımcısı alınacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvuru yapacak adaylar başvuruların bugün ( 03 temmuz 2018 ) tarihi itibari ile başladılar. Buna göre başvurular en geç 26 Temmuz 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular ise son başvuru günü en geç 17:30 a kadar adayların http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav baĢvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almaktadır. Posta yoluyla gelen başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Gelir İdaresi Başkanlığı bin Gelir uzman yardımcısı pozisyonuna başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sıavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP48 puan türünden en az 70 puan ve üzer puan almış olmak ve, En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak şartları aranacaktır.

İlan hakkında detaylı bilgi almak için ve sınav bilgilerine ulaşmak için Aşağıdaki İlanın tam metni bağlantısını kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim