Tarım Kredi Kooperatifleri memur alımı ilanı yayımladı. Yayımlanan ilan ile Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Gaziantep ve Mersin Bölge Birliklerinde olmak üzere toplamda 47 kişilik boş kadro ile alım yapacaklar. Kooperatif Görevlisi alımı ve Ziraat Mühendisi alımı yapılacak olup KPSS 60 puan ile veya KPSS siz alım yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak bu haberde sizlere alım yapılacak şehirleri ve kadro dağılımı hakkında bilgi vereceğiz.

KADROSUNA VE ŞEHRE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Tarım Kredi Kooperatifleri yayımladığı ilan ile iki bölge birliğindeki eksikliği karşılamak üzere memur statüsünde alım yapacak. Alımlar KPSS Puanı ile Kooperatif Görevlisi ve KPSS siz Ziraat Mühendisi kadrolarında yapılacak.

Gaziantep Bölge Birliği Memur Alımı Kadroları Dağılımı:

  • 6 kişilik kadro ile Kooperatif Görevlisi alınacak. Gaziantep'te 2 ve Kahramanmaraş'ta 4 Kooperatif Görevlisi alınacak
  • Ziraat Mühendis alanında 14 Personel alımı yapılacak.

Mersin Bölge Birliği Memur Alımı Kadro Detayları:

  • Kooperatif Görevlisi alanında 18 kişilik kadro ile 3 Adana, 5 Hatay, 6 Mersin ve 3 Osmaniye'de alım yapacak.
  • Ziraat Mühendisi alımları ise toplamda 9 kişiden oluşacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Tarım Kredi Kooperatifleri memur alımı başvuruları için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,

- 03.08.1991 ve daha sonra doğanlar,

Erkeklerde askerlikle ilişkisi olmamak veya tecilli olmak,

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Görevini yapmaya mani akli ve bedeni hastalığı bulunmamak,

- Yurdun her yerinde çalışmayı kayıtsız ve şartsız kabul etmek.

Kooperatif Görevlisi ve Ziraat Mühendisi Özel Şartları nedir?

Kooperatif görevlisi alımları

adaylar için adaylardan KPSS Şartı talep edilecektir. Adayların 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır. Ayrıca adayların İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler ve İktisadi İdari Bilimler vb.) ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının belirtilen Fakültelerinden mezun olması gereklidir.

Ziraat Mühendisi alımları

Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgelerinde “Ziraat Mühendisi” unvanına sahip olduklarına dair ibarenin bulunması ve Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesinin olması (Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olmayanlar başvuru yapamayacaktır),

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Tarım Kredi Kooperatifleri iki bölge müdürlüğü için adaylar başvurularına 28 Ekim 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 8 Kasım 2021 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gereklidir. Başvurular Tarım kredi Kooperatifleri resmi internet adresi üzerindeki belgeler ile birlikte yapılacak.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim