Ülke gündemi bugün epey yoğun bir mesainin ardından duruldu. Gündemde eğitim vizyonu belgesi, AK parti ve MHP grup toplantıları vardı. İki parti arasındaki ittifak bozulurken, eğitim vizyonu belgesi de gündemde bomba etkisi yarattı. Hem eğitimdeki önemli değişiklikler, hem de müjdeler gündeme yansıdı. Bunların arasında teneffüs sürelerinin uzatılması, sözleşmeli öğretmenlik süresinin kısaltılması, formasyonun kalkması, meslek liselerine sertifikasyon sisteminin getirilmesi ve anaokulunun zorunlu hale getirilmesi gibi önemli konu başlıkları da bulunuyor.

Gündem soğudu, Berat Albayrak canlı yayında açıkladı

İki parti arasında karşılıklı diyaloglara ortam hazırlayan grup toplantılarının sonlanması ve 2023 eğitim vizyonu belgesinin de kamuoyuna aktarılmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından önemli bir açıklama daha gündeme getirildi. Açıklamasında Berat Albayrak, hazinenin problemlerinin çözülmesindeki süreçlere değinerek, çalışmaların sürdürüldüğünü ve bundan sonraki süreçlerde de süreceğini devam etti. Bedelli askerlikten ciddi oranda bir geri dönüş beklendiğini ve bu tutarın yaklaşık olarak 9 milyar TL oldunu ifade etti.

Açıklamasında 2019 yılı itibariyle kamuya memur alımlarında sayının azaltılacağını belirten Berat Albayrak, 2019 bütçesinden emeklilere 185 milyar TL ödeme yapılacağını belirtti.

Sizin görüşleriniz neler?

Kamuya 2019 yılında yapılması planlanan alımlarda, sayının diğer yıllara göre azaltılacağını ifade eden Bakan Berat Albayrak' ın bu sözleri hakkında ziyaretçilerimizin görüşlerini merak ediyoruz. Yorum alanından bizlere düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim