Et Ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Memur Alımı

Et Ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Memur alımı yapıyor. Et Ve Süt Kurumu kadrosuna dahil etmek üzere 3 adet Müfettiş Yardımcısı alacaktır. Sizde Et Ve Süt Kurumu Memur Alımı ilanına iş başvurusunda bulunmak için, alt kısımda verilmiş olan bilgilerde, Genel niteliklere, Özel şartlara, Genel şartlara, Sınav bilgilerine, Başvuru bilgilerine ve Genel bilgilere ulaşarak daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünden: MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

I - SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER: Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü (ESK)Teftiş Kurulu Başkanlığında münhal bulunan, aşağıda görev yeri, sınıfı, unvanı ve kadro derecesi belirtilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi 3 müfettiş yardımcısı kadrosuna üniversitelerin; - 1 inci Grup: Gıda Mühendisliği lisans programından mezun olanlardan 1 (bir) kişi, - 2 inci Grup: Ziraat Mühendisliği lisans programının Hayvansal üretim, Zootekni veya Zooteknik, Süt Teknolojisi bölümlerinin (program veya alt programlarının) birinden mezun olanlardan 1 (bir) kişi, - 3 üncü Grup: Veteriner fakültesi lisans programından mezun olanlardan 1 (bir) kişi, Olmak üzere, atanacak toplam 3 müfettiş yardımcısının belirlenmesi amacıyla Müfettiş Yardımcısı Giriş Sınavı yapılacaktır. Sınav Sonucu Atama Yapılacak Kadro Bilgileri: - Görev Yeri: Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü (ESK) Teftiş Kurulu Başkanlığı/ANKARA - Sınıfı: G.İ.H. - Unvanı: Müfettiş Yardımcısı - Kadro Derecesi: 8 - Kadro Sayısı: 3

II- SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI: - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yazılı nitelikleri taşımak, - Sınavın yapıldığı yılın ocak ayının ilk gününde 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1980 tarihi ve daha sonra doğanlar), - En az dört yıllık lisans eğitimi veren Gıda Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği lisans programının Hayvansal üretim, Zootekni veya Zooteknik, Süt Teknolojisi bölümleri (program veya altprogramlarının) ve Veteriner Fakültesi mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak, - Sağlık durumu bakımından, yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim koşullarında yolculuk etmeye elverişli bulunmak, - Herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmet yükümlülüğü veya iş sözleşmesi bulunmamak, - Yapılacak inceleme sonucunda; sicil, tutum ve davranışlar yönünden müfettiş yardımcılığına engel bir durumu bulunmamak, - 06-07/Temmuz 2013 veya 05-06/Temmuz 2014 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavlarından; a) Gıda Mühendisliği lisans programından mezun olanlar KPSSP8 puan türünden, b) Ziraat Mühendisliği lisans programının Hayvansal üretim, Zootekni veya Zooteknik, Süt Teknolojisi bölümlerinin (program veya alt programlarının) birinden mezun olanlar KPSSP8 puan türünden, c) Veterinerlik Fakültesi lisans programından mezun olanlar KPSSP8 puan türünden, 70 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, başvuru yapanlardan en yüksek puan sıralamasına göre grubunda ilk 20 aday (1 inci grup İlk 20, 2 inci grup ilk 20, 3 üncü grup ilk 20 aday) arasında bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır). - Giriş Sınavı Esası: Giriş sınavı önce 4 (dört) seçenekli çoktan seçmeli olarak yazılı, sonra da sözlü olarak yapılır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava giremezler. - ESK Teftiş Kurulu Başkanlığınca www.esk.gov.tr adresinde yayınlanan Giriş Sınavı duyurusunda belirtilen şartlara uygun olarak süresi içerisinde başvuru yapmış olmak.

III - SINAV BAŞVURUSU: Et ve Süt Kurumu Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı ilanı Resmi Gazete, DPB e-Uygulama Sistemi ile Basın İlan Kurumunda bir defa yayımlanacaktır. - Başvurular 26/01/2015 Pazartesi günü başlayacak ve 06/02/2015 Cuma günü saat 17.30'da sona erecektir. Başvuru süresinin bitiminden sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. - Adaylar; Giriş Sınavına, ESK internet sayfasındaki Başvuru Formunu doldurmak suretiyle başvuracaklardır. Başvuru Formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar, internet sayfasında yer almaktadır. - Adaylar; Başvuru Formunu kendi el yazısı ile doldurduktan sonra imzalı bir nüshasını, aşağıda belirtilen belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar ESK Teftiş Kurulu Başkanlığındaki "Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Ceyhun Atıf Kansu Cad. 1370 Sokak No:24/2 Posta Kodu:06520 Balgat/ANKARA" adresine şahsen vermeleri ya da postayla göndermeleri gerekmektedir. Postayla başvuru durumunda; gerekli belgelerin en geç başvuru süresi içerisinde başvuru yerine ulaşması gerekmekte olup, başvuru süresinin bitiminden sonra belgeleri ESK'ye ulaşacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır. Başvuru formuna eklenecek belgeler: a) KPSS sonuç belgesi aslı veya bilgisayar çıktısı, b) T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi(aslı görülmek suretiyle veya posta ile yapılan müracaatlarda noter tasdikli sureti), c) Diploma veya mezuniyet belgesi aslı veya onaylı örneği, gerekmesi halinde denklik belgesi (aslı görülmek suretiyle veya posta ile yapılan müracaatlarda noter tasdikli sureti), d) 4,5 x 6 ebadında son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, e) Adayın kendi el yazısıyla yazmış olduğu özgeçmişi, - Başvuruları kabul edilerek sınava girmeye hak kazanan adaylara, ESK Teftiş Kurulu Başkanlığınca onaylanmış fotoğraflı sınav giriş belgesi verilir. - Başvuru sonrası yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar ESK'nin www.esk.gov.tr internet sayfasından duyurulacaktır.

IV - SINAV YERİ VE TARİHİ: - 24/02/2015 tarihinde yapılacak yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar ve sınav yeri Kurumun internet adresinde yayınlanacaktır. - Sınav, test usulü ile tek oturumda yapılacak olup, saat 10.00'da başlayıp 12.30'da sona erecektir. - Yazılı sınavda başarılı olan adaylar Ankara'da sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınav tarihi, yeri ve saati Kurumun internet sayfasında ayrıca ilan edilecektir.

V - SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI: - Sorular çoktan seçmeli ve (4) dört seçenekli olacaktır. - Sınav konuları: 1 - Kamu İktisadi Teşebbüslerini ilgilendiren genel mevzuat, 2 - Mesleki bilgiler, 3 - Yabancı dil (İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden biri)

VI - SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR VE ESASLAR: - Sınav esnasında, adayların ulaşabilecekleri yerlerde sınav konuları ile ilgili not, kitap, defter, tablet, bilgisayar, hesap makinesi vb. kaynakların ve elektronik aletlerin bulundurulmasına izin verilmeyecektir. Sınav salonlarına, her ne şekilde olursa olsun cep telefonu ile girilmesine izin verilmeyecektir. - Aksine bir açıklama yapılmadığı sürece sınav süresine bakılmaksızın, sınavın başlamasını izleyen ilk 30 dakika boyunca adayların sınav salonunu terk etmesine izin verilmeyecektir. - Adaylar, sınav başladıktan sonra sınava alınmayacaktır. Sınav sırasında salonu herhangi bir gerekçe ile terk eden aday, tekrar sınav salonuna alınmayacaktır. - Sınav görevlileri, hiçbir açıklama yapmaksızın adayların yerlerini değiştirebilir. Sınava giren bütün adayların Sınav Giriş Belgesi ve resmi kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) sınav süresince masalarının üzerinde bulundurmaları zorunludur. Sınav esnasında başka adayın kağıdına bakmak, konuşmak, kalem, silgi vb. şeylerin alınıp verilmesi yasaktır. - Adayların, bu ilanda yazılı olmayan genel sınav kurallarına da uyması zorunludur. Sınav kurallarına ve esaslarına uymayan adaylar hakkında salon görevlilerince tutanak tutularak, genel sınav kuralları doğrultusunda gereği yapılacaktır.

VII - DEĞERLENDİRME: - Yazılı sınavda sınav konularının her birinden 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alma şartı aranır. - Yazılı sınavı kazanan adaylar Kurumun internet sitesinde duyurulur. Yazılı sınavda başarılı olanlar arasından, en yüksek puandan başlanarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen kadronun dört katı kadar aday sözlü sınava çağrılır. Çağrılacak olan son sıradaki aday ile eşit puana sahip adayların tamamı da sözlü sınava çağrılır. - Sözlü sınava gireceklerin aday başvuru formunda belirttikleri adreslerine iadeli-taahhütlü mektup ile sınavın yeri, günü ve saati bildirilir. - Sözlü sınavda; adaylara yazılı sınav konularından sorular sorularak, adayların bilgi düzeyleri ve genel kültür seviyeleri ile zeka, muhakeme ve konuşma yetenekleri ölçülür. - Adayların; sözlü sınavda başarılı sayılmaları için komisyon üyelerinin her birinden 70'ten az puan almaması gerekir. - Giriş sınav puanı, sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılı sınav puanının ortalaması alınarak hesaplanır.

VIII - SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZ: - Yazılı sınavı kazananları, başarı sırasını, sözlü sınavın yerini, gününü ve saatini gösterir liste, Kurumun internet sitesinde ilan edilecektir. Sözlü sınava gireceklerin aday başvuru formunda belirttikleri adreslerine iadeli - taahhütlü mektup ile sınavın yeri, günü ve saati bildirilir. -Giriş sınav sonucu Kurumun internet sitesi ile adayların Başvuru Formunda bildirdikleri adreslerine iadeli-taahhütlü mektup ile bildirilir. - Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına itirazlar, sınav sonuçlarının internet sayfasında duyurulmasından itibaren 7 (yedi) gün içinde bir dilekçe ile ESK Teftiş Kurulu Başkanlığına yapılır. Bu itirazlar, en geç 3 (üç) iş günü içinde incelenir ve sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

IX - ATAMA: - Giriş Sınavında başarı gösterenlerin sayısı, ilan edilen boş kadro sayısından fazla olursa, ilan edilen kadro sayısı kadar aday asıl olarak, diğer adaylar başarı sıralamasına göre yedek olarak sınavı kazanmış sayılır. - Giriş sınavı notunun eşitliği halinde; yabancı dil notu yüksek olan adaya öncelik verilir. - Asıl adayların, atanma ile ilgili işlemlerini yaptırmak üzere, duyuruda belirtilen tarihe kadar ESK Teftiş Kurulu Başkanlığına müracaat etmeleri zorunludur. Sınavı asıl ve yedek olarak kazanamayan adaylara yazılı tebligat gönderilmez.

X - DİĞER HUSUSLAR: - Sınava girerken sınav giriş belgesinin gösterilmesi zorunludur. - Sözlü sınav öncesi adaylardan, gerekirse başvuru formunda yer alan beyanların doğrulanmasına ilişkin belgeler istenir. - Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. - Başvuru Formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler, Giriş Sınavında başarılı olsalar bile, sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi bu atamalar iptal edilir ve bu kişiler hiçbir hak talep edemezler. İrtibat Bilgileri: ADRES: Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü (ESK) Teftiş Kurulu Başkanlığı Ceyhun Atıf Kansu Cad. 1370 Sokak No: 24/2 06520 Balgat/ANKARA ESK Tel: (0312) 284 36 70 Dahili: 1655 Teftiş Kurulu: (0312) 287 45 98 (0312) 287 31 88 İnternet Sitesi: www.esk.gov.tr

Editör: TE Bilisim