Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Kamu Gözetimi Kurumu memur alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamışlardı. Söz konusu ilanlara başvuru süreci başladı ve başvuru şartlarını taşıyan adayların sadece başvuru yapabileceği bu ilanlar ile kamuya toplamda 39 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Söz konusu kurumlar ihtiyaç doğrultusunda EPDK 24 ve KGK 15 Memur alımı yapacaklar.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

İlgili ilanlar Şubat ayının ilk haftalarında duyuruldu ve her iki kurum içinde başvurular 25 Şubat 2019 ( Bugün ) tarihi itibari ile başladılar ve en geç Mart ayı içerisinde tamamlanması gerekmektedir. Buna göre, Kamu Gözetimi Kurumu için son başvurular 11 Mart 2019 ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu için ise En geç 04 Mart 2019 tarihine kadar devam edecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlgili ilanlara Lisans ve Ön Lisans Mezunu olan adaylar, Erkek veya Kadın adaylar başvuru yapabilecekler. Bu bağlamda adaylardan, ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından Kamu Gözetimi Kurumu İçin, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS A Puan gurubundan KPSS P17, KPSS P18, KPSS P22, KPSS P23, KPSS P28, KPSS P44, KPSS P45, KPSS P46, KPSS P47 ve KPSS P48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak..

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu için ise, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir.

KPSS dışında adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık problemi olmamak, Yapılacak Giriş sınavı Yılının Ocak ayı itibari ile yani 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

İlgili ilanların tam metinlerine ulaşmak ve başvuru ekranlarına ulaşmak için aşağıda sizlerlle paylağacağımız bağlantıları kullanabilirsiniz. Ayrıca ilgili ilanlar hakkında başvuru sonuçları Açıklandığında anında öğrenmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek sonuçlardan anında haberdar olabilirsiniz.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu İlanı

Kamu Gözetimi Kurumu İlanı

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.