Resmi Gazetede açıklanan yeni bir ilana göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün personel istihdamları kapsamında sözleşmeli personel istihdam edilecek. Buna göre öğrenim dallarında Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği Jeofizik Mühendisliği ile Hidrojeoloji Mühendisliliği alanlarından mezun olmak gerekmektedir. Kontenjan dağılımında Maden Mühendisliği için 10 kişi alınacak. Diğer alanlarda 3 mezuniyet alanında ise  10 kişi alınacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Adayların yer altı maden uzmanı alımlarına başvuru yapabilmeleri için; 657 sayılı DMK’nın 48. Maddesindeki genel şartları taşımış olmaları gerekmektedir. Yaş şartında ise 45 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir. Diğer yandan yukarıdaki belirtilen Mühendislik fakültelerinden mezun olmak istenilmektedir. İlanda  5 yıl iş tecrübesi şartı aranacaktır. Adayların sağlık bakımından seyahat etmelerinde ve görevleri yapmalarına engel bir durumun olmaması istenilmektedir. Erkek adayların  askerlik görevini yapmış olması istenilmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Adaylar başvurularını 12 Şubat 2020 tarihine kadar tamamlamış olması istenilmektedir. İlan için başvurular 27 ocak 2020 tarihinde alınmaya başlanacaktır. Adaylara yapılacak olan giriş sınavı için sırlama yaşa göre gerçekleştirilecektir. Buna göre yaşı küçük olan adayların 4 katı kadar aday arasına girmesi gerekecektir.

Sınava başvuru için gerekli olan belgelerden bir tanesi mapeg.gov.tr adresinde ilan edilen başvuru formu, kimlik-nüfus cüzdanı fotokopisi,  tecrübe şartlarını taşıdığına dair sgk dökümleri, diploma mezuniyet belgesinin aslı yada onaylı örneği e-devlet üzerinden barkodlu çıktısı, 6 adet vesikalık fotoğraf, öz geçmiş, erkek adayların askerlik durum belgesi, (gerekli olan evraklara ait detayları ilandan edinebilirisiniz.) Tüm belgeler ile birlikte şahsen yada posta yolu ile başvuru kabul edilecek. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Personel dairesi Balkanlığı adresi (Mevlana Bulvarı No:76 Beştepe-Yenimahalle/ANKARA)

Başvuru kılavuzu

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim