Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu toplamda 20 kişilik boş kadrosu ile alım yaptığı Enerji Uzman Yardımcılığı kadrosu için başvurularda son günlere geliniyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yaptığı duyurusunda bünyesindeki çalışan ihtiyacı için Giriş sınavı yapacak. Adayların Giriş sınavına katılarak kadroya girebilmeleri için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yaptığı sınavdan başarılı puan almış olmaları şarttır. 

Adayların sınava katılabilmeleri için ilk olarak adaylardan, KPSS şartı aranmaktadır. Adaylar, son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış ,(A) grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından ( 04/05 Temmuz 2015 veya 22/29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan KPSS) V inci maddede belirtilen puan türlerinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere, öğrenim dalları itibariye yapılacak sıralamada, öğrenim dallarına ayrılan kontenjanın 4 (dört) katı aday içerisine girmek (Öğrenim dalları itibariyle giriş sınavına katılma hakkını elde eden en son adayla eşit puan almış adayların tümü giriş sınavına çağrılacaktır).

Bunun dışında adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, en az dört yıllık eğitim veren ve gerekli fakültelerden mezun olmak, Yurtdışından mezun olan adaylar bu bölümlere denkliği var ise Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış ve bunu belgeleyerek başvuru yapabilirler. 

Adaylar bütün şartları taşımaları dahilinde sınav başvuruları kabul edilecektir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Giriş Sınavını 22 Mayıs 2017 tarihi ile 26 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurusunu yapmış ve bütün şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilerek, Başvuru kabul edilmiş adaylar ise en geç 10 Mayıs 2017 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu resmi interner sitesindeki yayımlanacak olan SInava girebilir tebligatını göreceklerdir. Adaylara ayrıca Tbligat gönderilmiyecektir. 

Başvuru yapacak adaylar ise,  en geç 24 Nisan 2017 tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü saat 23:59 a kadar, r http://www.epdk.org.tr internet adresinde yayımlanan "Başvuru Formu" eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır. İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim