Resmi Gazete tarafından 06 Kasım 2017 tarihli yapılan duyurulara göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliği için alım gerçekleştirecek. Adaylardan Kamu Personeli Seçme SInavı şartı aranacak olup, adayarın KPSS puan sırasına göre de Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacaktır. Adayların başvurularının kabul edilmesinin ardından 132 Aday 11 Aralık 2017 tarihi ile 22 Aralık 2017 tarihleri arasında Enerji Uzman yardımcılığı Giriş Sınavına katılacaklardır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI NELERDİR?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bünyesine alım yapacak olduğu 33 kişilik Uzman Yardımcılığı kadrosu ile adaylardan sınava katılabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşının doldurmamış olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS P2, KPSSP4 veya KPSSP12 puan türlerinden en az 80 puan almış olmak, En az dörtyıl eğitim veren aşağıdaki alanlardan mezun olmuş veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı Yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacaktır. 

HANGİ DALLARDA ALIM YAPILACAK?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bünyesine, Elektrik Mühendisliği/Elektrik-Elektronik Mühendisliği 8, Kimya Mühendisliği/Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği 3, Harita Mühendisliği/Geomatik Mühendisliği/Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği 1, İşletme Mühendisliği/Endüstri Mühendisliği 2, Makine Mühendisliği 2, Bilgisayar Mühendisliği 2, İnşaat Mühendisliği 1, Hukuk Fakültesi 2, İstatistik 3 ve İşletme/İktisat/Kamu Yönetimi/Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi/ Maliye/Uluslararası İlişkiler/ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 9 olmak üzere toplamda 33 kişi alınacak.

BAŞVURULAR:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Uzman yardımcısı Giriş sınavına başvurular 13 Kasım 2017 tarihi ile 20 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Buna göre başvurular, son başvuru günü en geç 23:59'a kadar http://www.epdk.org.tr internet adresinde yayımlanan "Başvuru Formu" eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılır. Adayların, fotoğraflarını ve mezuniyet belgelerini (eğitimini yurt dışında tamamlamış olanların ayrıca diploma denklik belgesini) elektronik ortamda taratıp başvuru formuna eklemeleri zorunludur. İlanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmaz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim