Enerji Bakanlığı memur alımı başvuru süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilana göre Bakanlığa bağlı olan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Genel idare hizmetleri sınıfından 8. dereceli 5 kişilik boş kadro ile yapılacak giriş sınavı sonucuna göre Müfettiş Yardımcısı alınacak.İlgili ilan Kasım ayının ilk haftası yayımlanmış olan başvuru süreci 11 Kasım 2019 tarihi itibari ile başladı. Peki kimler başvuru yapabilir? Nasıl Başvuru yapılır?

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü memur adaylarından genel olarak, 65 7Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bi sağlık sorunu olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 
  • Herhangi bir sosyal güvenli kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak
  • Daha önce yapılmış olan Kurumumuz Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına iki defadan fazla girmiş bulunmamak,

YAŞ, EĞİTİM VE KPSS ŞARTI:

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından, KPSS P48 puan türünden en az 80 ve üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 100 kişi içerisinde bulunmak

Yaş Şartı: Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,

Eğitim Şartı: Hukuk, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile muadili yerli ve yabancı fakülteden birini bitirmiş olmak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI:.

Bakanlığın Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına memur alımı ilanı 07 Kasım 2019 tarihinde yayımlanmış olup başvuru süreci 11 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlamıştır. Adaylar başvurularını en geç 22 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

Adaylar başvurularını yapabilmeleri için çncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını MTA Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı (F-Blok 3. Kat) Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No: 139 - 06800 Söğütözü-Çankaya/ANKARA adresine elden (şahsen) başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim