Farklı alanlarda Memur alımları devam ediyor. Aile Bakanlığında yayımlanan son dakika ilanına göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü biriminin Teftiş Kurulu Başkanlığına 7 kişilik kadro ile Müfettiş yardımcısı alacak. Alımlar İdari kadroya yapılacak olup adayların KPSS'den almış oldukları puana göre yazılı ve sözlü Müfettiş yardımcısı Giriş sınavı yapılacaktır.

KİMLER SINAVA BAŞVURU YAPABİLECEK?

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Alımları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

- Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevni yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabimek,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

gibi nitelikler talep edilecek. Özel olarak ise, KPSS, Eğitim, yaş şartı gibi nitelikler aranır. İşte ilgili nitelikler.

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı, (KPSS) sonucunda P – 48 puan türünden en az 75 puan almak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 140 kişi içerisinde bulunmak.

Eğitim Şartı: En az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülteleri veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Yaş şartı: Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1985 tarihinden sonra doğanlar.)

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Enerji Bakanlığı memur alımı başvuruları 29 Haziran 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 10 Temmuz 2020 tarihine kadar başvuru yapılacaktır. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Mevlana Bulvarı no:76 06560 Beştepe/Yenimahalle/ANKARA adresine elden (şahsen) veya posta ile başvurmaları gerekmektedir.

SINAV DETAYLARI NEDİR?

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların sınava girecekleri yerleri gösteren sınav giriş belgeleri 29.07.2020 tarihinde Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezinin (aday.ankara.edu.tr.) web adresinde yayınlanacaktır.

Giriş sınavı yazılı ve sözlü sınav aşamalarından oluşur. Yazılı sınav çoktan seçmeli ve test usulüyle 08.08.2020 Cumartesi günü saat 10:00’da başlayacak ve tek oturumda, Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM) tarafından Ankara’da yapılacaktır. Sınavın başlamasını izleyen ilk 15 dakikadan sonra binaya gelen hiçbir aday sınava alınmayacaktır.

Adaylar sınava gelirken ASYM tarafından verilen sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden herhangi birini (T.C. Kimlik No yazılı güncel fotoğraflı nüfus cüzdanı, T.C. Kimlik Kart (yeni kimlik) süresi geçerli pasaport.) yanlarında bulunduracaklardır.

SINAV KONULARI:

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim