Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda 25 memur alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı olan Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne, Genel İdare Hizmetleri Sınıfından 8 inci ve 9 uncu dereceli kadrolarda istihdam edilmek üzere 25 Maden ve Petrol Uzman Yardımcısı alacak. Bu kapsamda KPSS puanı baz alınarak adaylara sözlü Giriş sınavı yapılacaktır.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Eneji bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü 25 kişilik memur kadrosu ile, 7 Jeoloji Mühendisi, 7 Maden Mühendisi, 2 Jeofizik Mühendisi, 4 Petrol ve Doğalgaz Mühendisi, 5 İktisat, Ekonomi İşletme ve Maliye alanında uzman yardımcısı alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak.

- Giriş Sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

- En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, tabloda belirtilen bölümlerini veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen 4 yıllık fakültelerin birinden son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak.

- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) A grubundan mezun olduğu bölümle ilgili yukarıda belirlenen puan türünden en az 80 puan almış olmak.

BAŞVURU SÜRECİ:

Enerji Bakanlığı MAPEG memru alımı başvuruları 20 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlayacak. Sadece başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuru yapabileceği ilan için başvurular 06 Aralık 2019 tarihinde sona erecek. Başvurular, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün "www.mapeg.gov.tr" internet adresinde yer alan başvuru formu temin edilerek ve istenen belgeler ile birlikte şahsen veya posta yoluyla Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular ile eksik belge içeren ya da imzasız başvuru formları değerlendirmeye alınmayacaktır.

İlanın Tam Metni