Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre Enerji Bakanlığı bünyesindeki eksiklği karşılamak üzere Merkez Teşkilartı olan Ankara ili için uzman yardımcısı alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı farklı memur kadroları için alım yapacak ve bu yönde adaylardan KPSS şartı aranmaktadır.

İLANIN DETAYLARI:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 30 kişilik boş kadrosu ile farklı gruplarda uzman yardımcılığı sınavı yapacak. İlgili Uzman yardımcılığı Giriş sınavına katılacak olan adaylar mutlaka belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir. İşte alanına göre alım yapılacak gruplar.

KADRO DAĞILIMI:

  1. KPSSP 1 puan türünden Makine Mühendisliği alanında 8 kişi.
  2. KPSSP 34 puan türünden Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları alanında 4 kişi.
  3. KPSSP 29 puan türünden Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi lanında 4 kişi.
  4. KPSSP 1 puan türünden Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği alanında 3 kişi.
  5. KPSSP 1 puan türünden Nükleer Enerji Mühendisliği  alanında 3 kişi
  6. KPSSP 4 puan türünden Hukuk 3 alaında Kişi.
  7. KPSSP 1 puan türünden İnşaat Mühendisliği alaında 1 Kişi.
  8. KPSSP 1 puan türünden Endüstri Mühendisliği alaında 1 Kişi.
  9. KPSSP 1 puan türünden Enerji Sistemleri Mühendisliği alaında 1 Kişi.
  10. KPSSP 1 puan türünden Meteoroloji Mühendisi alaında 1 Kişi.
  11. KPSSP 14 puan türünden İktisat, Ekonomi alaında 1 Kişi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- ÖSYM tarafından (A) grubu kadrolar için 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında tabloda belirtilen puan türlerinden 75 veya üzeri puan almış olmak,

- En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, tabloda belirtilen bölümlerini veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen 4 yıllık fakültelerin birinden son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak,

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartlara sahip olmak,

- 01/01/2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1985 ve bu tarihten sonra doğmuş olanlar),

- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,

- Görevini devamlı olarak yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmamak,

- Süresi içinde başvurmuş bulunmak.

BAŞVURULAR:

Enerji Bakanlığı memur alımı ilanı 26 Aralık 2019 tarihinde resmi gazete'de yayımlanmış olup adaylar başvurularına 20 Ocak 2020 tarihinde başlayacak oluğp en geç 31 Ocak 2020 tarihine kadar saat 16:00 a kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

Adaylar başvurularını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın “www.enerji.gov.tr” internet adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak istenen belgeler ile birlikte, şahsen veya posta yoluyla ETKB Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Nasuh Akar Mahallesi Türk Ocağı Caddesi No:2 Bahçelievler/Çankaya/ANKARA adresine başvurmaları gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim