Belediyelere memur alımları yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde 9 Eylül 2019 tarihi itibari ile yapılmış olan duyuruya göre Azdavay Belediyesi bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere alım yapacağını ilan etmişti. Söz konusu ilanda başvuruların 25 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlayacağı belirtilmişti ve başvuru süreci başladı. Peki alım yapılacak kadro nedir? Kimler başvuru yapabilir? Nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar.

İLANIN DETAYLARI:

Azdavay Belediyesi 1 kişilik boş kadrosu ile Lise ve Dengi Okul Mezunu Olmak. En az C Sınıfı sürücü belgesi sahibi olması şartı ile ve KPSS den en az 55 puan almış olmak şartı ile İtfaiye Eri alımı yapılacağı belirtildi. Adayların değerlendirilmesi için KPSS den almış oldukları puan durumu ele alınarak sıralama yapılcaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Azdavay Belediyesi itfaiye eri alımı ikanına başvuru şartlarını taşıyan erkek ve kadın adaylar başvuru yapabilirler. Bu kapsamda adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgsi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

  • İlan edilen İtfaiye Eri kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2018 yılı KPSSP94 Kamu Personel Seçme Sınavlarına girmiş ve belirtilen asgari (55) KPSS puanını almış olmak,
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.
  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye İtfaiye Yönetmeliği'nin 15/A maddesindeki özel şartlara göre, itfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla- erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (±) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.
  • Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları.
  • İtfaiye Teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Azdavay Belediyesi memur alımı için başvuru süreci başladı. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 2 gün içerisinde tamamlamaları gereklidir. Bu yönde başvurular 25 Eylül 2019 tarihi saat 09:00 itibari ile 27 Eylül 2019 tarihi saat 17:00 arasında yapılacaktır.

Başvurular istenen belgeler ile birlikte Başvuru belgelerini Azdavay Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü Müracaat Masasına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadığı halde yapılan başvurular, belediyemizce değerlendirmeye alınmayacaktır. Posta ve mail yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ