Ülkemizde çok sayıda büyük bankanın mevcut personel kadrosunu genişletmek amacıyla yayımladığı banka memuru alım ilanları bulunuyor. Çeşitli meslek grupları ve pozisyonlara yönelik banka memuru alım ilanları yayımlanıyor. Banka memuru alım ilanlarında adayların taşıması gereken şartlar ve diğer başvuru aşamalarına dair bilgilendirmeler de bu banka memuru alım ilanlarının içerisinde detaylıca aktarılıyor. Çok sayıda banka için farklı pozisyonlara banka memuru alımları yapıldığı için yalnızca ortak özelliklere ve banka memuru olma şartlarına değineceğiz. İlgili ilanlara başvurmadan önce mutlaka banka memuru alım ilanlarında adaylarda aranan tüm niteliklere ve başvuru koşullarına göz atılması gerekmektedir. Bu bağlamda banka memuru olmak isteyen kişilerde aranacak temel niteliklere göz atacak olursak:

İşte banka memuru olma şartlarındaki ortak nitelikler;

Kamu haklarından mahrum olmamak, sağlık problemi bulunmamak, iletişim becerileri gelişmiş olmak, öğrenim düzeylerine uygun olmak, kamu zararına faaliyette yer almamış olmak, muhakeme yeteneği gelişmiş olmak, temsil yeteneği bulunmak, bulaşıcı hastalığı bulunmamak ya da görevini yapmasına engel rahatsızlığı bulunmamak, askerlik hizmetini tamamlamış ya da ilişiği bulunmamak, terör örgütleriyle ismi anılmamış olmak, yüz kızartıcı bir suç işlememiş olmak, daha önce çalıştığı bir kurumdan disiplinsizlik suçu nedeniyle uzaklaştırılmamış olmak, daha önce ilgili banka bünyesinde görev almamış olmak, kendisine verilen görevleri yerine getirebilecek olmak, mesai saatlerine özen gösterebilecek olmak, dış görünüşüne dikkat etmek ve prezentabl olmak, müşteri memnuniyetini hedeflemek ve önemsemek, kurum kurallarına ve anlayışlarına uyum sağlayara kendini geliştirmeye çalışmak şeklinde özetlenebilmektedir.

Hangi bankalara memur alımı yapılıyor?

Şuan itibariyle Garanti Bankası, Akbank, Denizbank, İşbank ve çok daha fazla banka için aktif banka memuru alım ilanları yayımlanmış durumdadır. Bankaların resmi web adreslerini ziyaret ederek İnsan Kaynakları bölümünden aktif banka memuru alım ilanlarına erişim sağlayabilirsiniz. Buralardan başvuruda bulunabilir, ilan detaylarına göz atabilirsiniz...