Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Bakanlık Personel Genel Müdürlüğünde görevlendirmek üzere Türkiye Genelinde farklı illerinde olmak üzere 3 bin 71 kişilik boşluk ile Zabıt katibi alımı yapılacak. Peki adaylardan aranan genel şartlar nedir? özel şartlar bedir ve şehre göre kadro dağılımı nedir? İşte detaylar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adalet Bakanlığı Zabıt katibi alımı için adaylardan genel ve özel nitelikler aranıyor. Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar ve özel olarak, KPSS ve eğitim şartı gibi nitelikler aranıyor.

Adaylardan Aranan Genel Şartlar Nedir?

Zabıt Katibi alımları için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, İlk defa atanacaklar için sınavın başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış ve Merkezi Sınavın ( KPSS 2018 ) yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamaları gereklidir.

Özel Nitelikler Nedir?

Adaylardan özel olarak KPSS şartı aranacak. Bu bağlamda 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Diğer niteliklere göre ise özel olarak, Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak ve en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir.

UYGULAMA SINAVI DETAYLARI:

Zabıta katibi adayları uygulama sınavlarında herhangi bir yanlış olmadan en az doksan kelime yazılıp yazılmadı test edilmektedir. Ayrıca adaylara verilen metne sadık kalıp kalınmadığına, Yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisinde kelime ve cümle tekrarları nedeni ile metnin anlamı bozulup bozulmadığına bakılmaktadır.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularını en geç 16 temmuz 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular aşağıda sizlerle paylaşacağımız görseller deki adalet komisyonu başkanlıklarına veya bunlara gönderilmek üzere herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına yapılması gereklidir.

Adaylar aşağıda belirtilen adalet komisyonlarından sadece bir tanesine başvuru yapabilecektir. Adayların birde n fazla komisyona veya birden fazla ünvanda başvuru yaptığı tespit edilirse başvurusu edilmeyecek ve atama işlemi iptal edilecektir.

ŞEHRE GÖRE DAĞILIM:

Editör: TE Bilisim