Devlet Personel başkanlığı tarafıdan Mayıs ayının ilk haftası yapılan duyuruya göre kamuya 500 kişilik kadro ile alım duyurusu yapılmıştı. Alım yapacak kurum ise,Tarım Kredi Kooperatifleri dir.Tarım Kredi Kooperatifleri personel alım ilanının başvuruları 10 Mayıs 2017 tarihinde başlamıştı. Ancak hala başvuru yapmamamış adaylar bir an önce başvurularını yapmalıdırlar. Çünkü başvurular 25 Mayıs 2017 tarihinde sona erecektir.

Alım Yapacak Kurum: Tarım Kredi Kooperatifleri
Alım Sayısı: 500 Toplamda
Kadrolar: 286 Kooperatif Görevlisi, 204 Ziraat Mühendisi veMerkez Birliği Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına 10 Müfettiş Yardımcısı

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Tarım Kredi Kooperatifleri personel alımı ilanına başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını bir an önce yapsınlar. Başvurular en geç 25 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecektir. Alımlar bir çok ilden yapılacağı için Başvurular şahsen bulundukları bölgeledeki belirlenen adrese yapmaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Tarım Kredi Kooperatifleri iş başvuru yapacak adaylar için, Mutlaka,son 6 ay içerisinde başvuru yapacağı ilde veya bölgede ikamet etmiş olması gerekmektedir. Yani son 6 aydır başvuru yapılacak bölgede ikamet ediyor olması gerekmektedir. Bunun dışında adaylar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak, sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık durumu veya akıl hastalığı bulunmamak, Türkiyenin heryerinde çalışmasına engel olabilecek olan bir durum söz konusu olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, hiç bir suç hükümlülüğü bulunmamak, erkek adaylarda askerlik ile ilgisi bulunmamak veya askerliğini yapmış olmak şartları aranacaktır.

KPSS EN 60 PUAN ŞARTI VAR!

Başvuru yapacak adaylar yukarıdaki nitelikler dışında mutlaka, 2016 yılında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları şarttır. Alımlar Önlisans ve Lisans mezunları için geçerli olup adaylar, KPSSP3 ve KPSSP93 puan türünden puan almış olmak zorundadır.Ayrıca bunun dışında Ziraat Mühendisleri adaylardan, Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olanlar Bölüm ve KPSS şartı aranmaksızın müracaat edebileceklerdir.

SINAV YAPILACAK:


Adaylar Kamu personeli Seçme Sınavı puan sırasına göre, kadro sayısının 5 katı kadar sınava çağırılacaktır. Başvuru kabul edilmiş adaylar Tarım Kredi Kooperatifleri resmi internet sitesi olan,www.tarimkredi.org.tradresinden yapılacak olan duyuruyu takip etmelidirler. Mülakata katılacak olan adaylardan 50 TL sınav ücreti alınacaktır.Adaylara sınav ücretinin yatırılacağı banka şubesi ve hesap numarası bilahare bildirilecektir.

Aşağıda vereceğimiz tablolar yardımı ile alım yapılacak illeri, sınav tarihlerini ve iş talep formu gibi tablolara ulaşabilirsiniz.

Tablo 1 İçin Tıklayınız.( Tablo 1 de Önlisans mezunu olarak başvuru yapılabilecek bölümleri gösterir )
Tablo 2 İçin Tıklayınız.( Tablo 2 de adayların nerede başvuru yapacaklarını gösteriri )
Tablo 3 İçin Tıklayınız.( Tablo 3 teİstihdam edilecek Kooperatif Görevlisi ve Ziraat Mühendislerinin istihdam yeri ve sayısı ile sınav tarihlerini gösterir )

İş Talep Formları:

Kooperatif Görevlisi İş Talep Formu içintıklayınız.
Ziraat Mühendisi İş Talep Formu içintıklayınız.

Ayrıca İlanın Tam Metnini incelemek isteyen adaylar (https://goo.gl/8t84td) Bağlantısını kullanarak ilanın tam metnine ulaşabilirler.