Devlet Personel Başkanlığı ve Aİle Bakanlığı tarafından yürütülen 2828 sayılı Sosyal Hizmetler kanunu kapsamında devlet bünyesinde büyüyne gençler için 2019 yılı yerleştirme işlemlerinde tercih süresi hakkında duyuru geldi.

Henüz tercih yapmayan adaylara müjde Devlet Personel Başkanlığı tarafından verildi. Bu kapsamda, kamuya 1561 kişilik kadro ile alım yapılacak. En az ilkokul mezunu olan adaylar tercih yapabileceği bu kılavuz için detayları sizlerle aktarıyoruz.

EN AZ İLOKUL MEZUNLARINA KADRO VAR!

2828 Sayılı kanun kapsamında kamuya 1561 kişilik kadro işe alım yapılacak olup alımlar farklı kurumlara farklı kadrolara yapılacak. Bu kapsamda Devlet personel Başkanlığı tarafından gelmiş olan duyuruya göre İlkokul/ortaokul/ilköğretim mezunları için 543, Ortaöğretim (Lise) mezunları için 832,  Önlisans mezunları için 91 ve Lisans mezunları için 95 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak.

TERCİH SÜRECİ UZATILDI

Devlet personel Başkanlığından gelmiş olan duyuruya göre 2828 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında 1561 kişi alınacak. Bu yönde başvuruların geçtiğimiz gün bitmesi gerekirken DPB'den gelmiş olan yeni bir duyuruya göre tercih sürecinin uzatıldığına yer verildi. İşte DPB'den gelen duyuru.

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında tanınan istihdam hakkının kullanımı çerçevesinde 2019 Yılı Aralık dönemi yerleştirme tercih işlemleri 27 Aralık 2019 Cuma günü saat 23:59’ a kadar uzatılmış olup, bu kapsamda yerleştirme yapılacak kadroları/pozisyonları gösteren Tercih Kılavuzu Başkanlığımız internet sitesi www.dpb.gov.tr adresinde yayımlanmış bulunmaktadır. 2828 Kanun kapsamında hak sahibi bulunanlardan tercihte bulunmak isteyenler 27 Aralık 2019 Cuma günü saat 23:59’ a kadar  https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden tercihlerini yapabilirler.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TERCİH KILAVUZU VE ŞARTLAR BURADA

Editör: TE Bilisim