2018 yılında 1.2 milyon kişiyi istihdam eden ve çok sayıda ilan yayımlayan İŞKUR, 2019 yılı içinde binlerce kişilik hasta kayıt kabul memuru alım ilanı yayımlamış durumda. İŞKUR üzerinden yayımlanan hasta kayıt kabul görevlisi pozisyonuna en az ilköğretim mezunu adaylar başvuru yapabilmektedirler. Yürütülen alımlara başvurular başlamış olup, ilanlar iskur.gov.tr adresi üzerinde kamuoyunun erişimine açılmış durumdadır. Türkiye geneli farklı kurum ve kuruluşlar bünyesine yapılan bu alımlarda, adayların taşıması gereken şartlar ve diğer detaylar, ilanlarda aktarılmıştır. Farklı yerlere alımlar söz konusu olduğu için, haberimizde yalnızca ortak başvuru koşullarına ve bazı ortak görevlere değineceğiz.

İLANLAR VE BAŞVURU KOŞULLARI

Kamu haklarından mahrum bırakılmamış adaylar arasından alımlar yapılacaktır. İŞKUR üzerinden yayımlanan bu ilanlara başvuracak kişilerin 657 sayılı kanunun 48. maddesinde belirtilen şartların taşınması gerekli görülmektedir. Kişilerin mesai saatlerine özen gösterebilecek olması, güleryüzlü çalışma prensibini benimsemiş olması, sağlık problemi bulunmaması, bilgisayar programlarını kullanabiliyor olması (office programları vb.), kendini geliştirmeye açık olması, iletişim becerisi gelişmiş ve temsil yeteneği bulunan kişiler olması istenmektedir. Görev alınacak kurumlara göre farklı nitelikler beklenebilmektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylar, aşağıda yer alacak bağlantıyı tarayıcılarının adres satırına kopyalayarak ilanlara erişim sağlayabilirler. İlan detaylarına bağlantı üzerinden erişim sağlamak mümkün olduğu gibi, başvurular da bu bağlantı üzerinden yapılabilmektedir. İlana yönelik tüm soru ve düşüncelerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşarak, bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.

Tarayıcınıza yandaki adresi yapıştırıp, enter tuşuna basınız: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx açılan ekrandan hasta yazıp, hasta kabul kayıt görevlisi seçeneğine tıklayarak, tüm ilanları görüntüleyebilir, başvuru yapabilirsiniz.