Emniyet Genel Müdürlüğü bünesinde bılunan memur personel eksikliğini gidermek amaçlı Aralık ayının ilk haftası memur alım ilanı yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 31 kişilik boş kadro ile alım yapacak. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü alım yapacağı boş kadro için adaylardan 2016 veya 2017 yılarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı ve 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır. Başvuruların 18 Aralık 2017 tarihinde başlamasının ardından artık başvurularda son günlere gelindi!

ALIM KADROSU VE ALIM YAPILACAK BÖLGELER NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 31 Avukat alımı yapacak. Alımlar farklı bölgelerdeki Müdürlüklere gerçekleşecektir. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü, 31 kişilik boş kadro ile, EGM Hukuk Müşavirliği 13, Ankara 1, Aydın 1, Bilgöl 1, Çanakkale 1, Çorum 1, Edirne 1, Erzurum 1, Eskişehir 1, Kagramanmaraş 1, Kocaeli 1, Kütahya 1, malatya 1, Muğla 1, Siirt 1, Şanlıurfa 1 ve Tekirdağ'da 1 Avukat alacak.

GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER:

Adaylar bu ilana müracat edebilmeleri için EGM tarafından belirlenen nitelikleri taşımak zorundadırlar. Adaylardan Avukatlık kadrosu için genel olarak, Güvenlik ve Arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak ve EGM tarafından belirlenen Sağlık Yönetmeliği gereğinde görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamaları gerekmektedir.

Özel Şartlar:

Adaylar yukarıda belirlenen genel şartları taşıdıkları halde özel nitelikleride taşımaları şarttır. Adaylardan Özel olarak 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Hukuk fakültesinden mezun olmak veya buna dekliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olmak, Disiplin Cezası bulunmamak ve  En az 3 (üç) yıl süreli mesleki tecrübeye sahip olmak. ( staj süresi hariç )

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!:

Adaylar başvurularına 18 Aralık 2017 tarihinde başladılar. Ancak başvurular en geç 22 Aralık 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular ise yukarıda kadro bilgisini verdiğimiz illerdeki İl Emniyet Müdürlüklerine şahsen yapılacaktır. Başvurular bitmesinin ardından ise adaylara Sınav yapılacak ve çıkan sınav sonucunda adaylar kadroya alınacaktır. Sınav ve diğer bilgiler konusunda daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.