Emniyet Genel Müdürlüğü Memur Alımı yapacağını bildirdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan EKPSS tercih kılavuzuna göre Emniyet Genel Müdürlüğü Türkite Geneli farklı şehirlerde 110 kişilik kadro ile Memur Alımı gerçekleştirecek. Engelli Memur Alımı ilanına başvuru yapacak adayların belirtilen nitelik kodlarındaki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

KADRO DETAYLARI VE NİTELİK KODLARI:

Emniyet Genel Müdürlüğü 110 kişilik kadro ile Psikolog Alımı ve Sosyal Çalışmacı Alımı yapacak. Lisans seviyesinde mezun olan adalardan tercih alınacak. Buna göre,

  • Psikolog: 4131 - Psikoloji lisans programından mezun olmak.
  • Sosyal Çalışmacı: 4177 - Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar lisans programlarının birinden mezun olmak.

şartları aranacak.

MÜLAKAT YAPILMAYACAK!

Yapılan inceleme sonucunda; şartları taşıyan adayların yerleştirildikleri kadrolara atanmaları komisyonca teklif edilecektir. Ataması teklif edilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadroya ilgili kurum tarafından doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Adayların tercih işlemlerini yapabilmeleri için bazı niteliklere uygun olmaları gereklidir. Bu yönde, T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Engelli Olmak, EKPSS girmiş olmak gibi şartlar aranacak. Aşağıdaki bağlantı sayesinde tercih kılavuzlarını inceleyerek şartlara ulaşabilirsiniz.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar tercih işlemlerine 13 Ocak 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 19 Ocak 2021 tarihine kadar tercih yapmaları gereklidir. Adaylar tercihlerini sadece ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştireceklerdir.

TERCİH KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim